Járműbérlés egyszerűen

1994 óta parkolt egy New York-i utcán

Cadillac, most elvontatták.

New York a kilencvenes évek óta rengeteget változott, de egy brooklyni utcában múlt hétig volt valami, ami állandó része volt az utcaképnek 1994 óta. Ez az öreg Cadillac, amit 25 év után vontattak el a helyéről.

A kilencvenes évek közepén New York épp túl volt azokon az éveken, amiknek rossz hírét köszönhette. Akkoriban már nem volt mindennapos a kicsit korábban még Manhattanben sem ritka látvány, a szanaszét hagyott autóroncsoké. Ezért is különösen érdekes ennek a Cadillac-nek a sztorija, ami a város nagy drágulása/modernizálása/megtisztítása idején bírt ki valahogy több mint két évtizedet a parkolóhelyekben szűkös Brooklynban. Egy ideje már helyi látványosságnak számított, mégis elszállították.

A 25 éves parkolás persze nem hivatalos adat, a környéken élők szerint került 1994-ben az utcába ez a 1971-es Caddilac, ami aztán háborgatás nélkül a helyén maradt. Túlélt mindent, amit New York-ban magára hagyott autóként egy ideje már nem szokás. Nem vitték él illegális parkolóhely-foglalásért, megúszta a lakók bejelentéseit és még olyankor sem bántották, ha filmforgatás miatt lezárták az utcáját. A helyi lapok olyat is írnak, hogy nem is volt igazi brooklyni, aki nem ismerte, de mivel Brooklyn akkora, mint fél Budapest és 2,5 millióan lakják, ez a mondás valószínű inkább csak a Windsor negyedben élőkre vonatkozott.

A lapos gumijaival, mohás tetejével és rozsdás testével egy helyben álló autó megosztotta a helyieket. Sokan szerették, mert olyan állandó volt, mint egy öreg fa. Másokat zavart, hogy elvesz egyet a kevés parkolóhelyből és voltak olyan hangok is, amik szerint tűzveszélyes, mivel dugig volt újságpapírral és üres flakonokkal. A tulajdonosa állítólag egy mentális gondokkal küzdő bácsi volt, talán ezért alakult ki az a szokás, hogy nem bántották. Ez a láthatatlan védelem múlt hétig volt a Cadillac-é, már a New York-i rendőrség Red Hook-i telephelyén várja a zúzdát.


Galéria

Szerző: RentEasy Iroda / 2019.07.18. / Forrás: totalcar.hu

Béreljen nálunk járművet most!

Gyorsan és egyszerűen!

Hirdetések

Hirdessen Ön is nálunk gyorsan, egyszerűen, hatékonyan!

Olvasta már?

© 2015 - RentEasy.hu - all rights reserved - adószám: 24164133-2-43Handmade by: AppublicLap tetejéreOldaltérkép