Járműbérlés egyszerűen

Visszatért a Camry

Tarol évek óta a Toyota

Sokféle ízlés alapján választhatunk magunknak autót, de ha történetesen a gazdaságos, nyűgmentes üzemeltetés és a kényelem a legfontosabb, érdemes megnézni, mit vesznek a taxisok.

Ebben a ligában tarol évek óta a Toyota. Hibrid rendszerük bőven felülreprezentált taxis körökben, hiszen alig fogyaszt, és kifejezetten megbízható. Persze fel lehet hozni ellenérvként, hogy idegesítően béget gyorsításkor, autópályán hangos, és az európaiak számára hagyományosan fontos vezetési élmény is csapnivaló, de az új Toyota Camry esetében ezek az érvek elvesztették az élüket.

Nagyjából itt illik megjegyeznem, hogy engem már a hibridrendszerek alapötletével megvettek kilóra. Az, hogy egy autó képes elmenteni az elkerülhetetlen lassítások során elpazarolt energia egy részét, hogy azt később felhasználja a gyorsításhoz, valahogy ingerli az agyamban a spúrközpontot. Ettől függetlenül igyekeztem kritikusan állni a Camryhez. Mégiscsak egy 19 millió példányban eladott sikerszedán nagy visszatérése Európába, nem lehet csak ezért fenntartások nélkül kezelni, még úgy sem, hogy kizárólag hibrid hajtással lesz elérhető.

Összességében dizájn-vonalon abszolút rendben van a Camry, de ha elkezdjük mellé pakolni a konkurenciát, nem biztos, hogy sok esélye van. Egy Mazda 6, egy Peugeot 508szebb kívül, egy Passat pedig átgondoltabb belül. Ellenben a Camry az egyetlen versenyző, amelyik a legújabb generációs hibridhajtással érhető el, és végeredményben a dízelek mélyrepülése miatt úgyis ez fogja eladni, a körítést elég volt kihozni átlag körülire.

Márpedig ez a hibrid rendszer már nagyon messze van a régebbiektől, amikre menetrendszerűen érkeztek a kritikák, hogy mennyire hangosan béget, és még csak nyomokban sem tartalmaz vezetési élményt. A Camryben egy rekord-hatékony, 41 százalékos termikus hatásfokú 2,5 literes benzines dolgozik együtt a villanymotorral, és közösen tudnak 218 lóerőt. A felszereltségtől függően 1600 kiló körüli kasznival nyolc másodperc alatt megvan a száz.


Galéria

Szerző: RentEasy Iroda / 2019.04.24. / Forrás: totalcar.hu

Béreljen nálunk járművet most!

Gyorsan és egyszerűen!

Hirdetések

Hirdessen Ön is nálunk gyorsan, egyszerűen, hatékonyan!

Olvasta már?

© 2015 - RentEasy.hu - all rights reserved - adószám: 24164133-2-14Készítette: impulseDesign StúdióLap tetejéreOldaltérkép