Járműbérlés egyszerűen

Ötezer köbcentihez nem kell magyarázat

Ford Mustang 5.0 V8

A nagy lökettérfogatot semmi sem pótolhatja. Amikor kicsit megtiporjuk egy ilyen motorral szerelt autó gázpedálját,  nem kell várni a turbónyomás felépülésére, vagy a kompresszor betöltésére, esetleg hármat visszaváltani, hogy a motornak megjöjjön az ereje. Azonnal megindul annak megfelelően, mekkora motorral van dolgunk, illetve mit tud a konstrukció.

A köbcenti azonban nem minden. Tudjuk, hogy voltak Amerikában igazán öblös, mégis kis teljesítményű motorok, melyeket Európában a nyolcvanas évek közepén már kinevettünk. Ezek a V8-asok kis fordulatúak, illetve egyszerű felépítésűek voltak, és nagyon ritkán tudtak több mint háromszáz lóerőt. Persze ezeknek is megvan a varázsuk, hiszen már 900/perc fordulatról húznak, de sajnos négyezer körül elfogynak.

Az új, ötliteres V8-asban megvan minden, amit csak egy modern Ford tudhat. Bár nem tekinthető tökéletesen új konstrukciónak, hiszen több elemet átemeltek a korábbi nyolchengeresből, azonban szinte minden porcikáját átdolgozták. A hengertömb szerkezeti erősítéseket kapott, újratervezték a teljes szívóoldalt, de a leglényegesebb a változó szelepvezérlés megjelenése. Nem is igazán lett volna szükség erre a megoldásra, hiszen akár teljesítményben, akár nyomatékban ott voltak a Chevrolet nagyobb motorú izomautójának közelében, mégis megcsinálták.

A szívó- és kipufogóoldali vezérműtengelyt is állítja a Ti-VCT (twin independent variable camshaft timing) rendszer, és nem állásos szabályozással, hanem folyamatosan hangolva a tengelyek szögét. Ez a megoldás a szelepnyitási magasságot nem változtatja, de nem csak a motor nyomatékleadásra van jótékony hatása, hanem segítségével nagy tartományban jól terhelhető a motor, és az emissziós értékek is kordában tarthatók. Nincs szükség közvetlen befecskendezésre sem, így aztán sok kokszproblémát kerültek el, sőt, benzines részecskeszűrő sem szükséges az Euro 6 környezetvédelmi normának megfelelő modelleknél.

 

Bérelj te is Ford Mustang 5.0V8 sportautót  aRenteasy.hu oldalon keresztül.


Galéria

Szerző: RentEasy Iroda / 2019.04.12. / Forrás: totalcar.hu

Béreljen nálunk járművet most!

Gyorsan és egyszerűen!

Hirdetések

Hirdessen Ön is nálunk gyorsan, egyszerűen, hatékonyan!

Olvasta már?

© 2015 - RentEasy.hu - all rights reserved - adószám: 24164133-2-43Handmade by: AppublicLap tetejéreOldaltérkép