Járműbérlés egyszerűen

Vagányabb fazon

Toyota Rav4 menetpróba

Attraktív dizájnnal lép piacra a japánok úttörő szabadidő-autójának ötödik generációja.

A Toyota 1994-ben hozakodott elő a RAV4-es (Recreational Active Vehicle 4WD = összkerékhajtású aktív szabadidős jármű) első szériájával, amire, s úgy egyáltalán a magas építésű, dögös külsejű autókra, ráharaptak a kuncsaftok. Az eltelt 25 esztendő során szinte kivétel nélkül minden autógyártó vágott magának a SUV-sikertortából, a trend még a Bentleyt, a Porschét és a Rolls-Royce-ot is megfertőzte – hogy csak néhány különleges márkát említsünk. Az ötödik generáció dizájnerei igazán körültekintőek voltak, hiszen merész, már-már off-roados külsőt szabtak a RAV4-esnek, a szögletes kerékjárati ívek igazán tetszetősek – bár itt egy kicsit jeepes utánérzés üti fel a fejét. A TNGA-K platformra épült kasztni egyébként szélesebb (+10 mm), laposabb (-10 mm) és rövidebb (-5 mm) lett, ami az 1,3 centis hasmagasság-emeléssel karöltve erősít rá a terepes jellegre.

A formáért, belső kialakításért felelős mérnököknél már csak a „hajtásláncügyi” illetékesek voltak bátrabbak, hiszen büszkén hangoztatva vállalták a dízelmotor nélküli életutat. Bár a kategóriában továbbra is meghatározó a a gázolajosok szerepe, a Toyota a RAV4-es esetében a 2,0 literes szívó benzinesben és az új fejlesztésű hibridben látja a jövőt. Utóbbinál egy friss fejlesztésű, 2,5 literes, Atkinson-ciklusú benzines és egy első (120 LE/210 Nm), illetve hátsó villanymotor (54 LE/202 Nm) kombinációja alkotja az AWD-i rendszert – a fronthajtásúnál értelemszerűen nincs villanymotor a hátsó tengelyen. Az alap sebességváltó a benzinesnél hatfokozatú manuális, a hibrideknél minden esetben CVT. Utóbbi hangolását egyébként úgy optimalizálták, hogy intenzív gyorsításkor minél kevésbé legyen érezhető a nyúlós, kúszós gyorsulás és az ezzel párhuzamosan felbőgő motorhang.

 

Bérelj Toyota Rav 4 terepjárót Magyarország legnagyobb bérjárműparkjából.


Galéria

Szerző: RentEasy Iroda / 2019.04.01. / Forrás: automotor.hu

Béreljen nálunk járművet most!

Gyorsan és egyszerűen!

Hirdetések

Hirdessen Ön is nálunk gyorsan, egyszerűen, hatékonyan!

Olvasta már?

© 2015 - RentEasy.hu - all rights reserved - adószám: 24164133-2-14Készítette: impulseDesign StúdióLap tetejéreOldaltérkép