Járműbérlés egyszerűen

Bemutatkozik az új BMW giga-terepjárója

X7

Kisebbek lettek a vaddisznó-agyarak – de azért köszönik, megvannak – és néhány apró részlet még változott az X7-esen a tanulmányautóhoz képest, de a lényeg nem. Még ebben a zsírosnyakú kategóriában is kevés autó sugározza érthetőbben, hogy bárkit bármikor kész lelki furdalás nélkül eltaposni.

Ekkora testet már nem bízzák négyhengeres motorra: a legkisebb változatba is 340 lóerős és 450 Nm csúcsnyomatékú 3 literes hathengeres motor kerül. Ez 6,1 másodperc alatt gyorsíthatja az X7-est százig, és 245 km/h végsebességet biztosít a számára. Az átlagfogyasztás a gyári adat szerint 9 liter, ami egy ekkora autóhoz képest elég kevésnek tűnik, de majd a gyakorlatban kiderül, hogy tényleg hozza-e ezt az értéket. Európában egyelőre nem is lesz másik benzines kivitel, Észak-Amerikában a 4,4 literes, ikerturbós V8-as motor 462 lóerős változatával is kínálják majd. Dízelből viszont kettő is akad. A gyengébb 265 lóerős, 620 Nm csúcsnyomatékú háromliteres hathengeressel érkezik, ez 7 másodperc alatt gyorsul százra, 227 km/h érhető el vele, és 6,8 literes átlagfogyasztást ad meg rá a gyártó. Mifelénk a csúcsmodell kezdetben az M50d lesz, ebbe a négyturbós hathengeres turbódízelt építik, 400 lóerővel és 760 Nm maximális nyomatékkal. Állítólag ez is beéri 7,4 liter gázolajjal száz kilométeren, ami még mindig a csoda kategória egy ekkora karosszériával, de közben 250-nel veretheti a limitert, és 5,4 másodperc alatt gyorsulhat százra.

Ahogy az ilyen nagyobb SUV-okat általában, az X7-est is amerikai üzemében gyártja majd a BMW, innen látják el a világ többi részét is. A tervek szerint a forgalmazás jövő márciusban kezdődik.

Bérelj te is BMW terepjárót Magyorország legnagyobb bérjármű közvetítő oldaláról.

Galéria

Szerző: RentEasy Iroda / 2018.10.17. / Forrás: totalcar.hu

Béreljen nálunk járművet most!

Gyorsan és egyszerűen!
© 2015 - RentEasy.hu - all rights reserved - adószám: 24164133-2-14Készítette: impulseDesign StúdióLap tetejéreOldaltérkép