Járműbérlés egyszerűen

400 km-t meghaladó hatótávval

Elektromos Audi

Az Audi e-tron csak a kezdet, a középkategóriás szabadidő-autót követően folyamatosan építi ki akkumulátoros-elektromos autóinak kínálatát az Audi, 2025-re már tucatnyi ilyen autója lesz, köztük hagyományos személyautók és Sportback nevű kupék. Az Audi elsőként a Porschéval közösen fejlesztett PPE (Premium Platform Electric) építőkészletet használja, csak később veszik át a VW-konszern MEB nevű építőkészletét – úgy viszonyul egymáshoz a PPE és az MEB, mint az MLB és az MQB.

Az Audi nagyon is tisztában van az elektromos autók töltése körüli nehézségekkel, mármint azzal, hogy az egymással vetélkedő töltőpont-hálózatok saját fizetési rendszerüket vezették be. A németek igyekeztek mindenkivel megállapodni, így 16 európai uniós országban 220 szolgáltató 72 ezer töltőpontján lehet majd fizetni az energiáért az egyszerű kártyával vagy a myAudi alkalmazáson keresztül. Természetesen a részben a VW-konszern támogatásával megvalósuló ionity nevű villámtöltő-hálózatban is lehet majd fizetni az új megoldással. Az Audi Mobility Check szolgáltatás keretében az ügyfelek otthonában ellenőrzik a rendelkezésre álló elektromos hálózatot, és annak függvényében ajánlanak töltőberendezéseket – 240V, 400V három fázis, stb –, az USA-ban pedig az Amazon webáruházon keresztül lehet megrendelni az otthoni elektromos töltő kiépítését.

Fejlett energia-visszatermelésével az e-tron 55 quattro kedvező domborzati viszonyok között akár harmadával is képes megnövelni a hatótávolságot, ami a 95 kWh kapacitású teleppel az európai WLTP-ciklus szerint meghaladja a 400 km-t. Az első kerekeket hajtó villanymotor 170 LE/247 Nm, a hátsó 190 LE/314 Nm teljesítményű, a 408 lóerős rendszerteljesítmény Boost-üzemmódban jön össze, amikor 184 LE/309 Nm hajt elöl és 224 LE/355 Nm hátul. Ilyenkor futja meg 5,5 másodperc alatt a 0-96 km/h sprintet az e-tron, amelynek 200 km/h az elektronikusan korlátozott végsebessége.

Galéria

Szerző: RentEasy Iroda / 2018.09.18. / Forrás: automotor.hu

Béreljen nálunk járművet most!

Gyorsan és egyszerűen!
© 2015 - RentEasy.hu - all rights reserved - adószám: 24164133-2-43Handmade by: AppublicLap tetejéreOldaltérkép