Járműbérlés egyszerűen

Menő villanyos

Nissan Leaf

Idén jelent meg a világ legnépszerűbb elektromos autójának, a Nissan Leafnek az új nemzedéke, amely javított elődje összes kritizálható pontján, olyannyira, hogy a legélhetőbb villanyautóvá vált a piacon. Az új Leafben a sofőr már nem aggódik a hatótávolság miatt és ez nagy szó.

Már a Nissan Leaf formája egyértelművé teszi, hogy jövőbe mutató, alternatív hajtású járművel állunk szemben. Elődjénél jóval sportosabb és modernebb a külseje, ami üdvözlendő, ugyanakkor a tipikus villanyautós dizájnmegoldások révén még mindig a csodabogár kategóriába esik. A Leaf eleve 10 centiméterrel magasabb, mint a legtöbb személyautó (154 centiméteres magassága crossoveres érték), szélessége is igen tekintélyes, s a karosszérián elhelyezett kék betétek sem hétköznapiak. Áramvonalas, tömzsi autó, amely részleteivel megidéz más Nissan modelleket, ugyanakkor egyedisége megkérdőjelezhetetlen.

A jellegzetes hűtőrács, a bumeráng alakú nappali menetfény és a lebegő tető képviselik a Nissan márka arculatát, a kék, „fagyott” hatást keltő 3D rácsminta a hűtőrács sík felületén, valamint a kék szegélyű hátsó diffúzorelem viszont a Leaf egyedi, elektromos mivoltát fejezi ki. Teljesen újak és remekül néznek ki a kétlencsés LED-es fényszórók, illetve az egyedi fénymintájú, hátsó kombinált lámpatestek. Az ablakkeretbe integrált légterelő nagyon jól mutat. Formai finomság, hogy a motorháztető észrevétlenül olvad a szélvédőbe és a lebegő hatású tetőbe, így együtt pedig áramvonalas sziluettet alkotnak.

A Nissan Leaf különlegessége, hogy akár egy pedállal is vezethető. Ez az e-Pedal, mely már alapkivitelben is jár az autóhoz. Lehetővé teszi a vezetőnek, hogy egyetlen pedál használatával induljon el az autóval, gyorsítson, lassítson vagy megálljon. Az e-Pedal használatakor a gázpedál felkeményedik, hogy nagyobb skálát járhasson be. Minél jobban lenyomjuk, a Leaf annál intenzívebben gyorsít, és fordítva, minél jobban engedjük fel, annál intenzívebben lassít. A lassulás mértéke akár 0,2 g is lehet, így az e-Pedallal a vezetőnek nem kell állandóan áthelyeznie lábát a gázpedálról a fékpedálra, hogy lelassítson, vagy megállítsa az autót. Piros lámpánál sem kell állni a féken, ahogy az automataváltós autóknál általában, a Leaf egyhelyben marad. Az egypedálos vezetés érdekes érzés, de hamar megszokható és a sűrű forgalomban pihentető lehet. Csak a hirtelen fékezést igénylő szituációkban kell átlépni a fékre, de tapasztalataink szerint ez ritkán fordul elő.

Bérel Te is Nissan Leaf et Magyarország legnagyobb bérjármű parkjából.


Galéria

Szerző: RentEasy Iroda / 2018.07.18. / Forrás: autoblog.hu

Béreljen nálunk járművet most!

Gyorsan és egyszerűen!

Hirdetések

Hirdessen Ön is nálunk gyorsan, egyszerűen, hatékonyan!

Olvasta már?

© 2015 - RentEasy.hu - all rights reserved - adószám: 24164133-2-14Készítette: impulseDesign StúdióLap tetejéreOldaltérkép