Járműbérlés egyszerűen

Mindenki ezt akarja

TESZT: VOLKSWAGEN T-ROC

Ha az értelmező kéziszótárban szerepelne átlagautós szócikk, a definícióban jó eséllyel hozzákapcsolnák a Volkswagen és a crossover kifejezéseket is. A mostani trendek mellett aligha lehet melléfogni egy nagyjából Golf-méretű szabadidőautóval.

Amikor viszont bemutatták a T-Rocot, a reakciók megnyomtak bennem egy gombot. Hogyaszongya: az unalmas Golf után végre valami izgalmas, meg rock and roll, meg minden. Erre most itt áll előttem a VW crossovere, és hát én erre tudnék mondani sok mindent, de hogy ebben olyan fene nagy bugi lenne, azt pont nem. Oké, nem pontosan úgy néz ki, mint egy Golf vagy Polo, de nem is akkora karakter, mint a szintén a szabadidőautók kategóriájában versenyző, bár valamivel kisebb Hyundai Kona vagy Nissan Juke.

A kritika inkább azoknak szól, akik szó nélkül benyalják a marketingmaszlagot, nem pedig a T-Rocnak. Az ugyanis egy jó arányú crossover, nagyjából a Golf méretében. Annál három centivel rövidebb, mind teljes hosszban, mind tengelytávban, viszont kettővel szélesebb, hasmagassága szűk két centivel nagyobb (14,2 és 16 centi a két adat).

A fényszórókkal egybefutó maszk könnyen lehet, hogy a közeljövő Volkswagenjeinek közös arcát mutatja, oldalanként három-három lámpatesttel tagolták az arcot. A 16-os kerekeket jóval nagyobbnak láttatja a sárvédőíveken futó fekete műanyagozás. Kicsit dob az egészen a külső tükrök tövéből induló, az oldalablakok fölött végigfutó, és a hátsó szélvédő mellett végződő krómszínű betét. Az összkép teljesen rendben van, de vélhetően nem nyer majd díjakat – egy harsányabb fényezés, valami eltérő tetőszínnel sokat dobna rajta.

Odabent egy fokkal kellemetlenebb a helyzet, ugyanis mindenhol kemény műanyagok vesznek körül, kábé olyan minőségben, mint a Seat Ibizánál, csak amíg a spanyol kiskocsi 3,5 millió körül indul, a T-Roc 5,8-ról. Van ugyan dekorbetét, de a „fekete-tölgy barna matt” fantázianevű szín leginkább a szürke újabb árnyalatának tűnik – egy élénk színű külső fényezés, és ahhoz passzoló belső betétek sokkal jobban mutatnának.

Bérelj te Volkswagen személyautót a Renteasy.hu oldalon keresztül, és nem fogsz csalódni.

Nálunk minden autómárka megtalálható.

 


Galéria

Szerző: RentEasy Iroda / 2018.04.16. / Forrás: totalcar.hu

Béreljen nálunk járművet most!

Gyorsan és egyszerűen!
© 2015 - RentEasy.hu - all rights reserved - adószám: 24164133-2-14Készítette: impulseDesign StúdióLap tetejéreOldaltérkép