Járműbérlés egyszerűen

A Volvo, amit zabálni fogunk

VOLVO XC40 D4 – 2018

Örüljünk, mert van miért: egy ilyen szuperdivatos és igen ügyes Volvo XC40-es már nyolcféltől kapható lesz – ha megjelenik a háromhengeres, 1,5-ös motor. A tesztünkben azonban még egy kétszer annyiba kerülő dízel szerepel, bocsi

Kicsit olyan az XC40 bevezetése a Volvónak, mintha egy negyvenfokos kánikulai délutánon a fejébe venné, hogy bár nem tud úszni, elegáns fejest ugrik a Gellért fürdő kinti medencéjébe, majd négy hosszon mutat be egy mesteri pillangót. Túl sokan vannak ehhez ott olyankor, lehetetlen. És nem ártana előtte úszóleckét venni.

Vannak még csodák, nagyon úgy tűnik, a mutatvány sikerült, pedig a kompakt hobbiterepjárók piaca leginkább a reggeli hetes buszra hasonlít, olyan tömött manapság. Itt kiemelkedni bármivel, még akár egy olyan gyártónak is, amelyik évek óta műveli a sportot – lehetetlen. Ráadásul a Volvo soha nem készített még ilyen kicsi szabadidőautót – a V40 Cross Country nem számít, az még crossovernek is nehezen megy el, nemhogy SUV-nak –, aztán ez a modellje mégis jobban telibe találja a kompakt hobbiterepjárósok elképzeléseit a többinél. Egyúttal talán a legjobb Volvo a mai kínálatból. Nem vitás, megvilágosodott pillanatban tervezték.

Kevesen vitatnák, hogy az újkori Volvók kinézete mesésen szép (talán az S90 farát leszámítva), de az XC40-nel újra feltalálták a receptet. Épp annyival több benne a trükk, hogy akkor is előbb vesszük észre, ha mellette egy XC90 vagy az új XC60 áll. Ott a homorú maszk, ami furcsán Jay Leno-i állat ad az ábrázatának, az újragondolt Thor-kalapácsok a fényszórókban, az ikeás beütésű homorítással ellátott oldallemezek, s a végtelenül egyszerű, díszítetlen farrész, amelyen csak a magasba nyúló lámpák vöröse, illetve a hátfal homorítása oldja a lemezsivatagot. És mégis jól néz ki. Persze sokat dobna a kocsin a festett küllős alufelni, a kétszínű festés lehetősége, a világos betétes belső tér is, ám ilyenek nem voltak az első magyar tesztautón, amit hozzám vágott a Volvo Hungária

További jó hír: a Volvo Sensus információs-szórakoztató rendszer használata megszokható. Ez az a tablet a műszerfal közepén, amely oly jellegzetessé teszi a Volvók belsejét, és ami miatt ezek az autók otthonosak Tesla-használók számára is. Alaphelyzetben itt a navigáció, a média, a telefon és az autó menürendszerébe tudunk becsusszanni egy ujjhúzással, aztán onnan mindenféle egyéb almenükbe. Most vagy logikusabbá tették, vagy én szoktam meg végre, de amennyire rühelltem a rendszert még az XC90-esben, annyira nem esett nehezemre most használni. Sőt, halkan mondom, de szerettem, pedig utoljára egy Audi RS3-as menüiben turkáltam, és az szintén az egyik jobbfajta szisztéma a sok mai közül.

Hamarosan te is bérelheted az új Volvo XC40 utcai terepjárót oldalunkon keresztül.

Galéria

Szerző: RentEasy Iroda / 2018.03.05. / Forrás: totalcar.hu

Béreljen nálunk járművet most!

Gyorsan és egyszerűen!

Hirdetések

Hirdessen Ön is nálunk gyorsan, egyszerűen, hatékonyan!

Olvasta már?

© 2015 - RentEasy.hu - all rights reserved - adószám: 24164133-2-43Handmade by: AppublicLap tetejéreOldaltérkép