Járműbérlés egyszerűen

Jobb, mint a Mercedes

BEMUTATÓ: LEXUS LS – 2017.

Az utóbbi napokban becsukott szemmel lebegtem, erről lesz most szó. Hét órát töltöttem egy agyzsibbasztó toyotás fejtágítón Nagojában, ahol főétkezésként alaposan megdolgozták a meghívott újságírók agyát, hogy a hidrogénautós jövő híveiként térjenek haza, majd jött a desszert, könnyed elővárosi kör a vadonatúj Lexus LS-sel. Ízelítő a legújabb japán luxusautóból.

Itt ülök Nagoja-külsőn egy kádárista konferenciaközpont parkolójában, a felfoghatatlanul nagy alapterületű, bőrbe csomagolt inkubátor-utastér ölelésében. A nap lassan lemegy az ablakon túl, és érzem, én vagyok a világ legszerencsésebb embere, mert az imént mellettem cuppant be egy vadonatúj, cirka harmincmillió forintos LS500 jobb első ajtaja. Ha megérkezik kísérőnk, a közeli betonfelüljáró-rengeteg felé fordítjuk a hajó orrát, majd az elővárosi utak rengetegébe hajtunk.

Milyen jó is lesz hegykén lepadlózni a hightech hintót ebben a túlfegyelmezett országban! Istenem, mekkorát néznek majd a hazafelé igyekvő kei-caros munkavállalók. De nem! A japánok sajnos precízebb emberek, mint reméltem, így az álom éppen akkor dől össze, amikor ráteszem a kezem a fabetétes kormányra, és mosolyra húzza szám amit a Nintendo Game Boy Color látványvilágát idéző kijelzőn látok.

Az LS nem zömök, hanem széles és lapos autó, mellette egy 7-es BMW és egy Mercedes S-osztály is páncélszekrénynek tűnik. Az ablakrések szűkek, a tető kupészerű, mégsem érzed bunkernek. Minden apró alkatrész a felső polcról származik, a majd' 5,3 méter hosszú autó ősidők óta osztályelső hangszigetelése úgy vágja el a külvilágot, mintha betonnal öntötték volna ki. A legnagyobb luxus a csend, ezért nem bánom, hogy a huszonhárom hangszórós Mark Levinson hifi ezúttal szintén hallgat. A rendszer csodája, hogy akkor is szól, amikor csendet csinál, a noise cancelation funkció ugyanis ellenfázisú hanghullámokat gerjeszt, hogy kioltsa a külvilág, vagy akár a motor zajait.

Ez az éteri nyugalom az, amit kisebb és olcsóbb autókban nem tudnak utánozni, és ezt nem is lehet megunni. Mégsem erre a legbüszkébb a Lexus, és nem is a vadonatúj, 3,5 literes, kétturbós, változó szelepvezérlésű V6-os motorra, hanem hogy tíz év kitartó munkája után elkészült az eddigi legfejlettebb japán robotpilóta, a Safety System + A. Feláras extra, amely nagyon jól jön ingázáskor, hosszú autópályaszakaszokon, vagyis amikor még a sofőrnek sincs kedve vezetni.

A Lexus megoldása ugyanúgy szenzorok, radar és kamera segítségével figyeli a környező világot, mint az amerikai villanyautó rendszere, de a japánok nagyon óvatosan fogalmaznak a képességeiről. A demonstráció mégis egyszerű. Megyünk a kétsávos elővárosi úton, nagyjából nyolcvannal. A robotpilóta követi a sávot, majd sofőrünk néhány pillanatra elengedi a kormányt, és nem történik semmi. Pár másodpercenként be kell avatkoznia, mert a Lexus nem engedi, hogy végleg átadjuk az irányítást az elektronikának.

Nem a nyers teljesítményről szól a hatalmas Lexus, hanem a méltóságteljes siklásról. Már az alapváltozatok is adaptív lengéscsillapítókkal készülnek, ezek csak hátul hajtanak, a csúcskivitelek viszont összkerékhajtásúak, légrugósak és mindben elöl-hátul sok lengőkaros a futómű. A karosszériadőlés kanyarban minimális, hiszen a rendszer folyamatosan finomhangolja magát, így a Lexus LS minden összeállításban hozza a repülőszőnyeg-érzést.

Bérelj te is Lexus Luxusautót a Renteasy.hu oldalról.


Galéria

Szerző: RentEasy Iroda / 2017.11.03. / Forrás: totalcar.hu

Béreljen nálunk járművet most!

Gyorsan és egyszerűen!

Hirdetések

Hirdessen Ön is nálunk gyorsan, egyszerűen, hatékonyan!

Olvasta már?

© 2015 - RentEasy.hu - all rights reserved - adószám: 24164133-2-14Készítette: impulseDesign StúdióLap tetejéreOldaltérkép