Járműbérlés egyszerűen

Jönnek a repülő taxik

A Mercedes-Benz anyavállalata, a Daimler bevásárolta magát egy Volocopter nevű cégbe, amely repülő taxikat fejleszt.

A Reuters szerint az üzlet értéke 25 millió euró, amely más cégekre is kiterjedt. A helyzet annyiban nem igazán világos még, hogy a Volocopternek pontosan milyen járműveket is kell majd fejleszteni. Ami ismert, hogy elektromos hajtást használnának és öt utast szállíthat a járművük. A tervezett repülő autó már az idén be kellene, hogy mutatkozzon, és fontos feltétel, hogy helyből tudjon felszállni.

A repülő autóknak, vagy autószerű repülőknek, illetve girkoptereknek most kisebb reneszánsza van, havonta jelennek meg újabb és újabb gyártók félig kész modellekkel.

A japán autógyártó óriás a Toyota, a Cartivator nevű startup-céggel közösen fejlesztené ki a saját repülő autóját, amit egy különleges alkalomra tartogatnak. A németországi Lilium Aviation nevű cég első, teljesen elektromos gépe, a Lilium, amelyet a Müncheni Műszaki Egyetem hallgatói és oktatói által létrehozott vállalat fejlesztett és 2016 júliusában már bemutatkozott. Nemrég azonban már az első repülésről készítettek videót.

Az Airbus, Pop.Up névre keresztelt koncepció valójában nem is egy közlekedési eszköz, hanem egy egész rendszer. A lényegét egy kicsi, Smart méretű kapszula jelenti, amivel különböző módon utazhatnánk. A szlovák AeroMobil is elég előrehaladott állapotban van, a cég vezetője Juraj Vaculik azt ígérte, 2017-től néhány tízezer euróért rendelhető lesz a gép. Tavaly Brüsszelben bemutatták a legújabb prototípust.

Repülő taxit még nem tudunk bérbe adni, de helikoptert, vagy magánrepülőt anál inkább.


Galéria

Szerző: RentEasy Iroda / 2017.08.03. / Forrás: hvg.hu

Béreljen nálunk járművet most!

Gyorsan és egyszerűen!
© 2015 - RentEasy.hu - all rights reserved - adószám: 24164133-2-14Készítette: impulseDesign StúdióLap tetejéreOldaltérkép