Járműbérlés egyszerűen

Indokolt lenne az idős emberek autóvezetésének korlátozása?

Egy parlamenti kérdésre adott válasz alapján nőtt az idős sofőrök által okozott balesetek száma. Az MSZP alighanem szigorítást szeretne, bár ezt nem mondják ki.

Komoly vita tárgyát képezi az autósok körében, hogy mi lehetne az a korhatár, ami felett egy autósnak már nem volna szabad autót vezetni. Az idő előrehaladtával ugyanis lassulhatnak a reflexek, ami miatt többszörösére nőhet a baleset kockázata. Korábban mi is beszámoltunk már olyan esetről, amikor egy idős sofőr a forgalommal szemben hajtott fel a gyorsforgalmi útra, és csak a szerencsének köszönhette, hogy nem történt tragédia.

Emiatt is fontos az a kérdés, amit a napokban Lukács Zoltán MSZP-s országgyűlési képviselő címzett Pintér Sándor belügyminiszternek.

Napi beszámolója szerint a képviselő az idős sofőrök által okozott balesetek számáról érdeklődött, mert szerinte azok fontosak ahhoz, hogy „végiggondolhassuk a szükségesnek vélt jogi lépéseket”.

A Belügyminisztérium a válaszban a 2015-ös és a 2016-os negyedik negyedéves adatokat küldte el, ami alapján úgy tűnik, minden kategóriában nőtt a balesetek száma.

Szerző: RentEasy Iroda / 2017.05.03. / Forrás: hvg.hu

Béreljen nálunk járművet most!

Gyorsan és egyszerűen!

Hirdetések

Hirdessen Ön is nálunk gyorsan, egyszerűen, hatékonyan!

Olvasta már?

© 2015 - RentEasy.hu - all rights reserved - adószám: 24164133-2-14Készítette: impulseDesign StúdióLap tetejéreOldaltérkép