Járműbérlés egyszerűen

BMW-ből így lesz Zsiguli kupé

Itthon valószínűleg soha nem kapott volna rendszámot ez a különös Zsiguli.

Itthon valószínűleg soha nem kapott volna rendszámot ez a különös Zsiguli, amely valójában csak a karosszéria külső lemezeit örökölte az orosz népautótól. A lemezek alatt egy BMW 328i kupét találunk.

Nagyjából két éve dolgoznak Ukrajnában ezen a csodán, egy 2101-es Zsiguli és egy E46-os BMW kupé sajátos keverékén. Az építés képei láttán hihetetlen, hogy a Lada tető, a 3-as BMW padlólemez és az ezer darabból összehegesztett karosszéria kiadhatja, de a végeredmény kifejezetten igényes munkának tűnik. Alaposabban megnézve persze feltűnik, hogy nem inden vonal fut tökéletesen – az első és a hátsó oldalablakok kerete például – de messzebbről zavarba ejtően egységes a kép. Arról nincs információnk, hogy a 2,8 literes hathengeres motorral mit tud az autó, de a maga 193 lóerejével biztosan sokkal fickósabbnak tűnik, mint az eredeti ezerkettes.

A szovjet utódállamokban az ilyen jellegű átalakítás nem is olyan ritka, legalábbis a drive2.ru-n, ahol ezt a kupét találtuk, előfordul még néhány hasonló projekt, és nem csak a Lada-BMW fúzió jellemző. Úgy tűnik, Volga karosszéria alá be lehet szabni a régebbi 5-ös BMW mechanikáját, így ez a kombináció is elég gyakori, de akad Opel Omega alapú átépítés is.

Egy efféle szubkultúra felvirágzásához persze az is kell, hogy a hatóságok elnézőek legyenek – már csak ezért sem valószínű, hogy mifelénk egy ilyen átépítés rendszámot kaphatna, akármilyen érdekes is volna élőben látni.

Bérelj Zsigulit, a renteasy.hu oldalon keresztűl és éld át az igazi retro élményt.

Galéria

Szerző: RentEasy Iroda / 2017.04.11. / Forrás: totalcar.hu

Béreljen nálunk járművet most!

Gyorsan és egyszerűen!

Hirdetések

Hirdessen Ön is nálunk gyorsan, egyszerűen, hatékonyan!

Olvasta már?

© 2015 - RentEasy.hu - all rights reserved - adószám: 24164133-2-14Készítette: impulseDesign StúdióLap tetejéreOldaltérkép