Járműbérlés egyszerűen

Megalapozott önbizalom

A BMW történetében nem sokszor volt példa arra, hogy a formatervezőnek fényképekkel kell illusztrálnia, mi különbözteti meg az új 5-öst az elődjétől.

Baj? Mit tudom én? Ha autógyár lennék, és lenne egy típusom, amiből 2,2 milliót sikerült elpasszolnom hat év alatt, lehet, hogy nekem is teleszaladna a nadrágom, amikor eljön a váltás ideje, és meg kell rajzolnom az új formát. Igaz, a 2,2 millióba beleszámolják az 5-ös GT-t is (ami inkább akkora, mint egy 7-es), de ez finoman szólva sem torzítja a számot. Mindenesetre ilyenkor csak elrontani lehet a dolgot valamilyen forradalmi formával.

Az új 5-ös ezen nem sokat változtat majd, de kis tréning után valóban megkülönböztethető. A legfontosabb különbség, hogy az első lámpák szögletesebbek lettek, és összenőttek a vesékkel, az Angel Eye pedig hatszög alakú. Az összhatás engem inkább a 3-asra emlékeztet, a 7-es barokkosabb. Hátulról leginkább a lámpák rajzolatáról lehet elkülöníteni az új 5-öst a régitől, de tényleg csak a profik próbálkozzanak.

Valahogy az új forma mégis rafináltabb, nagyon szép részletek vannak rajta. Elöl, rögtön a sárvédő mögött, ahol a „shadow line” ered (ez az a markáns vízszintes vonal, amitől klassz, hosszú limuzinnak látjuk az 5-öst), szóval itt ered egy finom kis él, ami egészen a Hoffmeister Knickig, vagyis az ablakok hokiütő-szerű végéig tart. Oldalról az is nagy segítség a G30-as gyári kódú limuzin felismerésében, hogy a kerékjárat mögött megjelent az a kis álcázó lemezke, ami mögött ott a rés, ahol a levegőáram távozik a kerékjáratból. Hát ennyi.

Érdekes, hogy az 5-ös belseje is olyan, hogy nem tudtam meglepődni. Annyira a vezetőre koncentráltak, hogy a műszerfalnak szinte az utas előtti része is a vezető irányába fordul. A műszeregység már itt is egyetlen nagy kijelző, de az igazi újdonság a központi képernyő, amit már tapizni is lehet. Annak ellenére, hogy van i-Drive tekerőgomb is, hangvezérlés is, és most negyedik kezelési módként gesztusvezérlés is. Négyféle lehetőség közül az ember már megtalálja, melyiket szereti, bár érzésem szerint a gesztusvezérlés legalább annyira halott ötlet, mint a hangvezérlés: itt csak pár mozdulat van, például az ember köröz a levegőben mutatóujjával, akkor az iránytól függően vagy halkítja, vagy hangosítja a rádiót. Már, ha jó helyen, jól csinálja. Igaz, a kormányon ott van erre két gomb, de ha ez kevés lenne, ott a hangerő tekerentyűje. Egyszer menet közben pont ott mutogatott Balogh Bence (Autó-Motor), akivel egy autóban utaztunk, és valamit beszélgettünk arról, hogy hol kéne lemenni a tengerpartra fotózni, erre felordított a rádió.

Nemsokára a renteasy.hu oldalán is bérelheted az új 5-ös BMW.-t.

Nézz körűl és válogass folyamatosan bővűlő bérjautó kínálatunkból.

Galéria

Szerző: RentEasy Iroda / 2016.11.29. / Forrás: totalcar.hu

Béreljen nálunk járművet most!

Gyorsan és egyszerűen!

Hirdetések

Hirdessen Ön is nálunk gyorsan, egyszerűen, hatékonyan!

Olvasta már?

© 2015 - RentEasy.hu - all rights reserved - adószám: 24164133-2-43Handmade by: AppublicLap tetejéreOldaltérkép