Járműbérlés egyszerűen

Oasis: ez lesz az autóból?

Ahogy már megszokhattuk, a Rinspeed minden évben mutat valami különöset.

Ahogy már megszokhattuk, a Rinspeed minden évben mutat valami különöset: egy olyan járművet, amellyel az autótervezés határait feszegetik, de ugyanakkor maximálisan figyelembe veszik az aktuális divatot is. Az idén ennek megfelelően igazi anti-autót sikerült alkotnia az egykori Porsche-tuningcégnek, amelyet talán szerencsésebb univerzális helyváltoztató eszközként körülírni.

Az Oasis különös önvezető jármű, napelemes tetővel és hatalmas üvegfelületek határolta utastérrel. Két nagy, kényelmesnek tűnő fotelt kínál az utasainak, amelyekkel szemben az autó teljes szélességében elterülő képernyőt helyeztek el. Ez a műszerfalat is helyettesíti, ha valaki maga szeretne vezetni – erre is van lehetőség – de szórakoztató funkciót is elláthat, ha a járművet épp önvezető üzemmódban használják. Mivel a tervezők elsősorban valamiféle autómegosztó szolgáltatás alapjaként képzelték el az elektromos meghajtású járművet, arra is felkészítették, hogy akár sofőr nélküli csomagszállító járműként, netán ételfutárként is használják, ha épp nincs személyszállítási feladat. Így a csomagtér egy fiók-szerűség, amely kóddal nyitható – ezt nyilván a csomag, netán a pizza megrendelője kapja meg más úton – és beállítható hőmérsékletű, hűtött vagy fűtött szükség szerint.

A fura kis kapszula első kerekeit teljesen leburkolták, így csak sejthetjük, hogyan érik el, hogy a jármű akár helyben is megfordulhat – úgy sejtjük, a bevásárlókocsikéhoz hasonló, viszonylag kisméretű, és függőleges tengely körül elfordulni képes első kerekei lehetnek. A megvalósítástól függetlenül az ötlet nagyszerű, hisz így a legapróbb helyre is beparkolhat a jármű, és erre természetesen külső segítség nélkül is képes. Az Oasis nevet egyébként nem véletlenül kapta a tanulmány, a szélvédő és a monitor közti, amúgy kihasználatlan térben egy virágágyás-szerű, termőfölddel feltöltött üreget képeztek ki, így a jármű valamelyest még a szén-dioxid-kibocsátás ellensúlyozását is elősegíti.

A Rinspeed korábban a Genfi Autószalonon állította ki fura járműveit – tulajdonképp így építették fel a jövedelmező tanulmányautó-építő üzletet – de az Oasis premierjét már Las Vegasban, a 2017-es CES elektronikai szakkiállításon tartják.

Próbáld ki te is az elektromos autózás élményét!

Látogass el oldalunkra és bérelj hiperjárművet.


Galéria

Szerző: RentEasy Iroda / 2016.10.07. / Forrás: totalcar.hu

Béreljen nálunk járművet most!

Gyorsan és egyszerűen!

Hirdetések

Hirdessen Ön is nálunk gyorsan, egyszerűen, hatékonyan!

Olvasta már?

© 2015 - RentEasy.hu - all rights reserved - adószám: 24164133-2-14Készítette: impulseDesign StúdióLap tetejéreOldaltérkép