Járműbérlés egyszerűen

Gyerekkel is jár egy kis csibészség

Volt egyszer egy Minim.

A véleményem azóta sem változott: a Mini nevéből is adódóan egyik jellemző tulajdonsága a mérete. Meg az ebből fakadó bohókás karakter és vezetési élmény. Persze logikus, a klasszikus értékek iránt elkötelezett vásárlóknak is lesz egyszer családjuk, őket megtartani csak nagyobb autóval lehet. Rögtön el is képzeltem magam vagány apukaként, de már az első beszálláskor több csalódás is ért. Először is keretesek az ajtók – értem én, hogy négy ajtó, szélzaj meg ilyenek, de a Mercedes a CLA-n meg tudta csinálni. A kettes számú csalódás pedig az elektromos kézifék - milyen Mini az, amivel még be se tudok rendesen sedrinteni az ovi elé?

Nos, Csikós kolléga szerint ronda, de jó. A külsejét tekintve valóban hiányzik belőle a harmónia: az eleje puffadt, a közepe fura, a hátulja meg tényleg vulgáris. Azonban mindjárt árnyalnám is a képet. A Tannistesten szerepelt, elsőkerekes Clubman Cooper S nem mutat valami nagyot homokszínben, az alapméretű 17-es felnivel. Mivel irdatlan mennyiségű rendelhető szín és kerék áll rendelkezésre, nagyon mellé lehet nyúlni a konfigurálással. Bélyegezzenek csak metroszexuálisnak, ez a digitális kék példány egészen jó állású; a 18-as John Works felnikkel egy száguldó babaház. Mondjuk a fekete tetőt mindenképpen hozzá ikszeltem volna, mert azzal alacsonyabbnak tűnne, illetve beleolvadna a naptető is.

Az eggyel nagyobb kategóriában játszó Clubmanen legalább nem hatnak idegenül a hátsó ajtók, és nem csak a kabátok bedobálására valók. Mert mögöttük még úgy is marad használható lábtér, ha a vezetőülés egy hozzám hasonló kaszáspóknak van beállítva. Dicséretes, hogy a hátsó támla közepe külön dönthető. Így befér középre a síléc, négy ember csomagját már nehezen nyeli el a 360 literes csomagtér. Azonban a kétfelé nyíló csomagtérajtó olyan különleges részlet, ami hatásosan megkülönbözteti egy józan ötajtós tucatkompakttól.

A belsejét sajnos valószínűleg egy esős hétfőn válogatták össze. Komor fekete szinte minden, még a díszbetétek is alapozó-szürkék. Legalább piros cérnával varrták a John Cooper Works Chili csomag részét képező sportkormányt és a váltószoknyát. A gyári prospektusban sokkal vidámabb és otthonosabb variációk vannak, kedvencem a hurkásra varrott kék Chester bőr. A panoráma naptető javít a hangulaton, az ülést beállítva egyből jobb kedve lesz az embernek. A sportülés elég alacsonyan van, nagyon jól tart, a kormány szinte függőleges. A bohókás kapcsolók és kezelőszervek nem mennek az ergonómia rovására - minden ott van, ahol egy normális autóban, csak máshogy néz ki. A gombokat, légrostélyokat jó érzés nyomkodni-fogdosni, anyagminőség rendben. Ebben már elhiszem, hogy ötvenezer kilométer után sem fog semmi zörögni. Még a Mini logót a földre vetítő kilépőfény is jópofa, egyedül a központi kijelző körül lévő ledcsík bukik át a parasztvakítás határán. Üzemmódoknál színt vált, fordulatszámmérőt imitál, lehet, hogy még szoláriumként is működik.

Bérelj oldalunkon Minim Coopert és meglátod milyen élvzetes lesz a vezetés élménye.

Próbáld ki Cabrio változatban is.

Galéria

Szerző: RentEasy Iroda / 2016.10.07. / Forrás: totalcar.hu

Béreljen nálunk járművet most!

Gyorsan és egyszerűen!

Hirdetések

Hirdessen Ön is nálunk gyorsan, egyszerűen, hatékonyan!

Olvasta már?

© 2015 - RentEasy.hu - all rights reserved - adószám: 24164133-2-14Készítette: impulseDesign StúdióLap tetejéreOldaltérkép