Járműbérlés egyszerűen

A franciás japán

A Toyota is elkezdte árulni a típust Proace néven, a Hiace utódjaként.

A PSA és a Fiat közös terméke a Citroën Jumpy – Peugeot Expert – Fiat Scudo majd 10 évig gyakorlatilag változatlan volt, így már egyre inkább megérett a megújulásra. A végére a Toyota is elkezdte árulni a típust Proace néven, a Hiace utódjaként. Ez utóbbi együttműködés nem okozott nagy meglepetést, hiszen a Toyota Aygo – Citroën C1 – Peugeot 107 trióval van közös múlt a francia gyártókkal.

Ebből a buliból szállt most ki a Fiat, aki a Renault-val kezdett új életet, és a régi jól bevált Talento néven forgalmazza a Trafic- (Opel Vivaro-, esetleg Nissan Primastar-) alapú kisáruszállítóját, beszántva a Scudo nevet. Így megint hárman maradtak, ebből most a japánt mutatták be nekünk.

Az orra teljesen elfogadhatóan adja a japán márkát, bizonyos szögből nekem a Prius ugrik be. Oldalról persze bazi nagy doboz, de hát kisteherautónál nem nagyon lehet trükközni a formával, legutóbb talán az előző Trafic/Vivaronak sikerül a púpjával. Elsőnek teherautót vezethettem, beülve jól állítható, kényelmes szék fogadott, jobb oldalon a szokásos másfél-két személyes paddal. Ez csak félig volt felnyitható, mert a jobb oldal alá a raktér kibővítését lehetővé tevő nyílásból hatolhat be a rakomány. A vezetőülés alatt viszont ott a rendes tároló.

A műszerfal jól áttekinthető, és a fedélzeti komputer magyarul beszélt (egy lengyel bemutatón!). Érdekes jelenség, hogy ha alap audióval szerelik a kocsit, a Peugeot-ból ismerős karokon tudjuk kezelni, míg a színes-szagos navi már rendes multikormányt kap. Azért a tempomat még mindig a kormány mögötti karon van.

A motorvariáció a 95 lóerős 1,6 literes dízellel indít, ezt vagy 5 sebességes kézi, vagy 6 sebességes robotváltóval tudjuk rendelni. Ezt követi a 115 lóerős verzió, ami csak 6-os kézi váltóval kapható. Mi is ilyennel indítottunk, és szerintem ennyiszer autóval még egyikünk se fulladt le, mint ezzel. Talán csak ezzel a konkrét példánnyal lehetett a baj, de alacsony fordulaton nagyon rosszul viselkedett. Cserébe viszont a fékek is azonnal haraptak, szóval szép látvány lehetett a két béna újságíró a Varsó környéki dugóban. Amúgy rendesen vitte a kasznit, bár tesztsúlyokat nem pakoltak be a lengyel vendéglátók, üresen mentünk.

A teherautó is hozta a ma elfogadott kívánalmakat, de az igazi nagy durranás a Verso nevű személyszállító verzió. Míg az előd Hiace extrább verziói hozzánk sosem jutottak el, az utódot felhúzták Multivanok és V osztályok közelébe. Így már itt is megjelent az elektromos oldalajtó, sínes ülésmozgató rendszer, az asztalka és egy olyan panoráma tetőablak (nem nyitható), amekkorát a mostani modellekben még nem láttam. Természetesen itt már tripla klíma alap, bár furcsa módon a hátsó még mindig analóg módon a tetőn állítható (legalábbis az általam látott modellekben, ami között elvileg a full extrás VIP csomag is szerepelt). Az extrák közé még olyan érdekességek is bekerültek, mint a masszírozós első ülések.

A Proace Van és a Verso is háromféle hosszban, de csak egyféle magasságban lesz kapható, teherbírásuk egy tonnától 1,4 tonnáig tart. Létezik dupla kabinos jellegű modell is, ebben 6-an férnek el a raktér előtt. Hátránya, hogy adózás szempontjából személyautónak számít, cserébe elviszi az egész kőművesbrigádot.

Bérelj oldalunkon Kisbuszt vagy kisteherautót, és meglátod nem fogsz csalódni a minőségben és a kiszolgálásban sem.


Galéria

Szerző: RentEasy Iroda / 2016.09.14. / Forrás: totalcar.hu

Béreljen nálunk járművet most!

Gyorsan és egyszerűen!

Hirdetések

Hirdessen Ön is nálunk gyorsan, egyszerűen, hatékonyan!

Olvasta már?

© 2015 - RentEasy.hu - all rights reserved - adószám: 24164133-2-14Készítette: impulseDesign StúdióLap tetejéreOldaltérkép