Járműbérlés egyszerűen

Belvárosi horrorkereszteződések

Hat, balesetveszélyes kereszteződés átépítéséért gyűjtenek aláírást a budapesti tizenharmadik kerület lakói és a helyi boltosok, mert elegük van a heti rendszerességű karambolokból.

Ácsorgunk a kisbolt előtt, valahol az Újlipótváros mélyén. Mindent látni innen ami a kereszteződésben zajlik, bár Gábor szerint át kéne mennünk az utca túloldalra, mert ha ma is lesz karambol, pont ide csapódnak majd be az autók.

A Visegrádi és a Balzac utca találkozásánál működő üzlet előtt, csak a félemelet magasságába erősített kutya cica eledel tábla van biztonságban, pedig a Balzac utcán érkezőknek külön táblával jelezték, hogy hamarosan elsőbbséget kell adniuk a Visegrádin, jobbról érkezőknek. Ez egy úgynevezett egyenrangú kereszteződés, tehát a jobbról érkezőnek elsőbbsége van, de ezt félve írom le, mert bár elvileg minden autós ismeri a fogalmat, gyakorlatilag kevesen törődnek ilyen apróságokkal.

A boltos szerint talajszinten évente egyszer mindent lerombolnak a karambolozó autók. Az egyik kirakatüveg hosszanti repedése igazolja az állítást. A helyiség tulajdonosa, a legutóbbi baleset után nem költ szívesen a kárelhárításra, így nem pótolta a bejárat műburkolatát sem, amely szintén eltűnt a balesetben.

A naponta rendszeres csikorgó fékezések és majdnem balesetek, illetve az évente négy-öt, járdán végződő karambol szomorú képet fest a környék közlekedési kultúrájáról. Aki az Újlipótvárosban él, legalább onnan biztosan tudja, hogy mire kell figyelni, hogy már hallott a rendszeres balesetekről, esetleg maga is látott egyet-kettőt. Senki nem ismeri a KRESZ-t? Úristen? De hát a jobbkézszabály még szitokszóként is elterjedt.

Ahogy nézzük az előttünk folydogáló forgalmat, el-elkapom a vezetők tekintetét. A boltossal töltött negyedórát végül megússzuk ép bőrrel, pedig a maguk elé meredő, sokszor kézből telefonáló autósok zöme egyáltalán nem pillant oldalra.

A helyzet nagyon hasonló néhány utcával távolabb, ahol két hete súlyos baleset történt, szintén az elsőbbség meg nem adása miatt. A Tátra utca és a Radnóti Miklós utca találkozásánál pincehelyiségben működő hangszerboltba vezetnek a lépcsők. Egy srác dobozgitárt hangol a pult mögött, egy másik nem lepődik meg, amikor a részletekről kérdezek.

Augusztus 25-én kora este már zárva volt a bolt, amikor egy Radnótin érkező Volkswagen nem adta meg az elsőbbséget Tátra utcán közeledő Renault-nak. Utóbbi belerohant a Volkswagen bal hátuljába, az felvágódott az oszlopokkal határolt utcasarokra, ahol elsodorta egy család három tagját: egy anyát és két gyerekét. Súlyos sérüléssekkel szállították őket kórházba, állapotukról pontos részleteket nem tudni.

Galéria

Szerző: RentEasy Iroda / 2016.09.06. / Forrás: totalcar.hu

Béreljen nálunk járművet most!

Gyorsan és egyszerűen!

Hirdetések

Hirdessen Ön is nálunk gyorsan, egyszerűen, hatékonyan!

Olvasta már?

© 2015 - RentEasy.hu - all rights reserved - adószám: 24164133-2-14Készítette: impulseDesign StúdióLap tetejéreOldaltérkép