Járműbérlés egyszerűen

És tudja, tudja, tudja

TESZT: AUDI Q7 E-TRON 3.0 TDI QUATTRO – 2016

Az Audi Q7-esben és a mobiltelefonban az a közös, hogy megjelenésükkor a társadalom egy része nagyon elutasító volt velük. A 90-es évek végén a bunkofonnak hívták a mobilt, akiknek nem volt. Mert bunkóság volt az utcán telefonálni, meg a buszon használni, meg sms-t írni a metrón. Ma a szabadidőterepjárók elfogadottsága is egyre jobb.

Vannak társadalmi rétegek, ahol meg kell jelenni. Az ügyvezetőnek azt kell sugároznia, hogy a biznisz nagyon dübörög. A tulajdonosnak meg kell mutatni, hogy vele érdemes üzletet kötni, tudja, hogyan kell eredményeket elérni. Az ő egyik eredménye, és ízlésének, cégének, de egyben személyiségének tükre az Audi Q7 e-tron. A környezettudatosság persze nem ilyen, mindez azonban nem von le semmit a Q7 e-tron műszaki tartalmából. És ha az Audi tényleg meg akar valamit csinálni, akkor azt megcsinálja, abban biztosak lehetünk.

A 2015-ben megjelent új modell is jó példa erre. A forma trendállító, a vonalzóval húzott élek, a dizájnelemként is funkcionáló tökéletes lámpatestek és nappali menetfények mindenkinek azt mutatják, amit látni szeretne benne. Valakinek könyörtelen autópályavasalót, valakinek hibátlan technikát és innovációt. Mindezt úgy, hogy a forma letisztult, nem fog gyorsan öregedni és nem megosztó, szinte mindenkinek tetszik. Persze ennek is megvannak a hátrányai, de minek nincsenek? Ha ránézel, arcul csap a hideg mérnöki racionalitás: itt nem lesz olaszos forró vér, ezt senki nem szerelemből fogja megvenni.

Tovább erősödik bennünk az érzés, ha beülünk. TFT elektronikus óracsoport néz velünk farkasszemet, ahol csak a töltöttség és tankszint tekinthető részben hagyományos műszernek, de annak a mutatója is ledsor. A középkonzolon kézírást felismerő touchpad, a szokásos MMI forgatható, nyomható, billenthető gomb joystick kezelője, és a megszokott Audi menürendszer. Eldöntötték, a felhasználó milyen funkciókat használ sűrűbben, és azokat kirakták hagyományos nyomógombokra, visszajelzéssel a központi kijelzőn. A központi kijelző is hagyományos gombbal süllyeszthető a műszerfalba, de ha közlendője van, kibújik és visszamegy. Sokat mond el az autóról és minőségéről, ahogy a kijelző szinte teljesen hangtalanul, tökéletesen egyenletes mozgással süllyed a műszerfalba.

Vagy az olyan apróságok, mint a 12V-os aljzatba (korábban: szivargyújtó) nyomható vakdugó. Háromféle anyagból van, stílusában pontosan illik a többi kerek kezelőhöz. Mindennek minőségi benyomást keltő a kialakítása, az anyaga, mert azt kell éreznünk, a sok pénz, amit elköltöttünk, ott hever körülöttünk, megtestesülve kapcsolóban, kijelzőben, vagy egy vezetést segítő biztonsági berendezésben. Mert abból is van pár; az Audi szerint nincs még egy SUV a piacon, amibe ennyi asszisztenst lehet pakolni. Nem készítettem világméretű felmérést, hogy igaz-e, azonban ami van, nagyon jól működik. Külön kiemelném a sávtartó automatikát és sávelhagyás-figyelmeztetőt, mert akkor is felismeri az utat és a sávot, ha nagyon rossz a felfestés, illetve az út szélén egyáltalán nincs fehér csík. Ezt egyik eddig nálam lévő tesztautó sem tudta. A kormány szépen korrigál, majd az autó erőteljesen figyelmeztet, hogy fogjuk a kormányt. De ha nem tetszik a finom korrekció, ez is egyetlen gomb megnyomásával kikapcsolható, nem kell a menüben túrni oldalakon és mappákon keresztül. A Q7-es ergonómiája példás.

Az oldalunkon Bérelhetsz Audi Q7 es utcai terepjárót, amit ugyanojan jó érzés vezetni, mint a legújabb E-Tron meghajtású Járművet.


Galéria

Szerző: RentEasy Iroda / 2016.08.22. / Forrás: totalcar.hu

Béreljen nálunk járművet most!

Gyorsan és egyszerűen!

Hirdetések

Hirdessen Ön is nálunk gyorsan, egyszerűen, hatékonyan!

Olvasta már?

© 2015 - RentEasy.hu - all rights reserved - adószám: 24164133-2-14Készítette: impulseDesign StúdióLap tetejéreOldaltérkép