Járműbérlés egyszerűen

Jobban csinálni, mint a Toyota

A Kia első kifejezetten hibrid hajtásra fejlesztett

Itt azonban nem jött össze. A Niro, vagyis a Kia első kifejezetten hibrid hajtásra fejlesztett autója nem az első ezen a platformon, vannak országok, ahol már árulják a Hyundai Ioniq-ot. Ezúttal persze nem egy egyszerű átemblémázás, vagy apróbb fazonírozás a különbség: az Ioniq egyértelműen egy Prius-klón, legalábbis ami a formáját illeti. Nagy mozgástér persze nincs, ha valaki a tökéletes alaktényezőre törekszik, hiszen egy marha nagy vízcseppnek le kell csapni az alját, és négy kerékre rakni, nagyjából ez jön ki.

A Niro ellenben nem a tökéletes (Prius: 0,25), csak az elfogadható alaktényezőt tűzte ki célul (0,27), és egy SUV-szerű formában kínálja ugyanazt a műszaki tartalmat: az 1,6-os, közvetlen befecskendezéses benzinmotort 103 lóval, plusz egy 43 lóerős villanymotort. Mindezt nem bolygóművel, mint a Toyota hibridjei, hanem duplakuplungos automata váltóval. Ha tudnék faragni, összeeszkábálnék Peter Schreyernek egy lovasszobrot. Megérdemli. A külső dizájn nem emlékezetesen dögös, mint az Optimáé, de nem is buflák, mint a Sportage, hanem maga a nagy büdös PH 5.5; akár a hajunkra is kenhetnénk, nem lenne baja. Németesen semleges, elegánsan, mint egy Škoda, de az is látszik rajta, hogy nem egy drágább saját márka védelmében pozicionálták lejjebb.

Elöl a Kia-féle tigrisorr valami újfajta textúrával, a lámpák vonalát ügyesen ismétlő géptető-domborítás, és az újkori Kiák felülre rakott béka-Micrára emlékeztető lámpái. A lökhárítóban van egy vonal, amire nagyon büszkék, és jellemző módon nem vettem észre, csak a sajtótájékoztatón többször is kitértek rá. A tető elég kupésan lejt hátrafelé, erre még az oldalablakok vonalával is rásegítenek egy kicsit, nemhiába: divat lett a legszürreálisabb hibrid, a kupé terepjáró. A hátsó lámpák igen markánsan, ugyanakkor ízlésesen dudorodnak, összességében egyetlen külső részlet méltatlan az autóhoz: az első menetfény. Semmi formai játék, semmi egy vonalba összehúzott igényesség, csak az egyesével látható ledek – ez már a kínai aftermarket-mezőnyben is retró. Remélem nem várják meg a javítással a faceliftet.

Hogy elhelyezzük a Nirót a Mia-matrjoskában, nézzük a centiket: 13 centivel rövidebb, mint a Sportage, 5 és féllel keskenyebb, tízzel alacsonyabb, a tengelytávja viszont csak három centivel rövidebb. Belefér tehát Sportage-be, és ezt érezzük is. Nekem a Sportage már-már túl nagy autó volt, úgy értem, hétköznapi használatra luxusnak éreztem a teret, amit kínált, hiszen igen-igen ritkán kell a mindennapokban szétvetett lábakkal tehénkednem magam mögött, különös tekintettel arra, hogy nem a hátsó tér variálása miatt van annyi hely, mert a csomagtartó is hatalmas (503 liter). Ha így nézzük, a Niro ésszerűbb méret, bár nekem hiányzik is belőle a magasság: ebből már nem látjuk át úgy a forgalmat, mint egy rendes SUV-ból, még akkor sem, ha mint a Kia a Sportage-et, kompaktnak mondják.

A Renteasy.hu kínálatában már megtalálod az elektromos autók  számos modelljét, amit bérelhetsz is.


Galéria

Szerző: RentEasy Iroda / 2016.07.14. / Forrás: totalcar.hu

Béreljen nálunk járművet most!

Gyorsan és egyszerűen!

Hirdetések

Hirdessen Ön is nálunk gyorsan, egyszerűen, hatékonyan!

Olvasta már?

© 2015 - RentEasy.hu - all rights reserved - adószám: 24164133-2-43Handmade by: AppublicLap tetejéreOldaltérkép