Járműbérlés egyszerűen

Autónkat ellephetik a veszélyes baktériumok

A személyautók általában tele vannak olyan baktériumokkal, amelyek életveszélyesek is lehetnek

Az autókban gyakran több baktérium található, mint a nyilvános mellékhelyiségekben használt felmosórongyokon. Ezeket állapították meg a British University of Nottingham mikrobiológusai a személyautók higiéniai állapotát vizsgáló idei kutatásukban.

A vizsgálat szerint az autók belső terét gyakorlatilag ellepik az olyan baktériumok, mint a kellemetlen bélproblémákat okozó E. coli, vagy az ételmérgezéshez hasonló tüneteket okozó Bacillus cereus. A kutatók ezeken kívül staphylococcusokat és különböző fajtájú penészgombákat is találtak a gépkocsikban. A mikrobiológusok megállapították, hogy az autókban a különféle baktériumok átlagos előfordulása 283-700 darab volt négyzetcentiméterenként. Az összehasonlíthatóság kedvéért: a nyilvános mellékhelyiségekben használt felmosórongyok egy négyzetcentimétere körülbelül 500 baktériumot tartalmaz. Ez alapján az autók belső tere rendkívül súlyos veszélyt jelenthet az egészségre.

Köztudott, hogy ajánlatos évente cserélni az autó klímájában a szűrőt, amelyet általában eltömítenek a különféle mikroorganizmusok és gombaspórák. A kutatásból azonban kiderült, hogy távolról sem a klíma az egyetlen fertőzési forrás. A baktériumok és mikrobák egy részét a sofőr és az utasok akkor juttatják be az utastérbe, amikor mosatlan kézzel, vagy koszos cipővel beülnek az autóba. A gépkocsiban történő evés-ivással ráadásul maguk is hozzájárulnak a veszélyes élőlények szaporodásához, a kiömlött ital, és az ételmorzsák ugyanis kiváló táptalajt biztosítanak a baktériumok és a különféle penészgomba-fajok számára. Ezek következményeként bomlási folyamatok indulnak el, a szaporodó baktériumok pedig közvetlenül veszélyeztetik az utasok egészségét.

A nők gyakran az autóban sminkelnek. Mivel a sminkmaradványok lerakódhatnak a kormányra, az ajtógombokra, a sebességváltóra és a kézifékre is, nehezen eltávolítható, látható foltok maradhatnak az autóban. A kosz azonban negatív hatással van az autó értékére. Eladáskor nyilvánvalóan többet lehet elkérni egy megfelelően gondozott gépkocsiért, amelynek tiszta a kárpitja és műanyag alkatrészei is.

Ahogy otthonunkat is kitakarítjuk, az autónk belső terében is rendszeres tisztításra és fertőtlenítésre van szükség. Nem elegendő háromhavonta kiporszívózni, és a nedves tisztításon, illetve az ülések professzionális takarításán sem érdemes spórolni, különösen, ha gyerekeket is szoktunk szállítani. Ezért fontos tehát a gépkocsi rendszeres tisztítása, és a klíma működésének és biztonságának ellenőrzése, hiszen mindannyian az abból érkező levegőt szívjuk.

A renteasy.hu segít a baktériumok eltávolításában. Ozonos tisztítással kiöljük az összes baktériumot az autókból. Csupán pár óra , és már is új autóban utazhatsz tovább.


Szerző: RentEasy Iroda / 2016.07.08. / Forrás: autoblog.hu

Béreljen nálunk járművet most!

Gyorsan és egyszerűen!

Hirdetések

Hirdessen Ön is nálunk gyorsan, egyszerűen, hatékonyan!

Olvasta már?

© 2015 - RentEasy.hu - all rights reserved - adószám: 24164133-2-14Készítette: impulseDesign StúdióLap tetejéreOldaltérkép