Járműbérlés egyszerűen

Túladagolás Rolls-Royce-ból

A Novitec csoport Rolls-Royce-okra szakosodott tuningcége ki szerette volna hozni a maximumot

A 2014 óta Rolls-Royce modellek átalakításával foglalkozó német Spofec új kreációja az overdose, magyarul túladagolás nevet kapta, ami teljes mértékben találó. Egy drámaian kiszélesített, spoilerekkel teleaggatott, 717 lóerős Rolls-Royce Wraith kupéról van szó, amely egyszerűen brutálisan fest. A Spofec bevállalta azt, amihez senkinek sem volt bátorsága: a Föld legnemesebb kupéjára versenyautós stílusú bodykitet illesztett.

A szélesítő karosszériaszettet Vittorio Strosek dizájnerrel közösen tervezték meg a brit kupéhoz, az egyes elemeket természetesen szénszálból gyártották le. A Formula 1 világából az utcai autókba átszivárgott high-tech anyag előnyei ismertek: rendkívül könnyű, erős és jól alakítható. Már a 7 centimétert szélesítő első sárvédők is azonnal feltűnnek a luxuskupén, pedig igazán a hátsók okoznak nagy kiterjedésbeli változást. A Wraith csípője 13 centiméterrel nagyobb, az autó pontosan 208 centiméter széles!

A sárvédőket gyönyörűen formázták meg, és tökéletesen összedolgozták a karosszériával. A vizuális összeköttetést közöttük az új küszöbidomok teremtik meg, amelyek kifinomult alakja alacsonyabbnak és hosszabbnak is láttatja az autót. Légnyílásokat is kialakítottak bennük, amelyek a hátsó fékek hűtését szolgálják. A kerékjáratokat 10,5 x 22 hüvelykes SP1 felnikkel töltötték ki, a rájuk feszített abroncsok mérete pedig 295/30 ZR 22. A jármű leglátványosabb és talán leginkább döbbenetes része azonban az eleje. Brutális, sarkos lökhárítót látunk három hatalmas légbeömlővel, ami talán túlzás is egy kicsit, viszont az elem hasznos, csökkenti az első tengelyre ható felhajtóerőt, ezáltal fokozva a tapadást.

A Spofec Overdose hátulnézetből is meglehetősen sportos hatást kelt, de összhatásában letisztultabb, mint az agresszív frontrész. A lökhárítót itt is sebészi pontossággal hozták össze a felhizlalt sárvédőkkel, a krómozott kipufogóvégeket is szépen integrálták az alsó köténybe. A külső módosítások sorát egy alig észrevehető karbon élspoiler zárja a csomagtértetőn.

Galéria

Szerző: RentEasy Iroda / 2016.05.05. / Forrás: autoblog.hu

Béreljen nálunk járművet most!

Gyorsan és egyszerűen!

Hirdetések

Hirdessen Ön is nálunk gyorsan, egyszerűen, hatékonyan!

Olvasta már?

© 2015 - RentEasy.hu - all rights reserved - adószám: 24164133-2-14Készítette: impulseDesign StúdióLap tetejéreOldaltérkép