Járműbérlés egyszerűen

A varázsszer a spájzban van

RÉZTISZTÍTÁS ECETTEL

Ecet! Hogy ez nem jutott az eszembe! Minden rendes háztartásban ott van a spájzpolcon, rendszeresen eszem, sőt, néha vízkőtelenítésre is használom, mégsem vittem soha a garázsba. Pedig csodákra képes, és nekem most pont ez kellett. Rezet ezentúl csak ecettel.

Bármennyire imádok zsíros fémekkel matatni, az alkatrészmosást nem tudtam megszeretni. Egyrészt hosszadalmas szöszmötölés undorító löttyökkel, másrészt az eredmény – ha harminc, negyven, sőt, lassan ötven éves motyókról van szó, mint a BMW-m – ritkán elégít ki. Hiába próbálkozom újabb és újabb anyagokkal, benzinnel, nitrohígítóval, petróleumos alkatrészmosó folyadékkal, Brigéciollal, és még sorolhatnám, hiába mosogatok ecsettel, fogkefével, meg minden elképzelhető segédeszközzel, a végén mindig marad egy ráégett koszdarab, egy folt, egy elszíneződés, egy fényes vagy matt rész, ami zavar. Márpedig ahogy öregszem, egyre inkább zavarnak az ilyen apróságok, ezért megveszekedetten keresem az újabb és újabb szereket, eszközöket az alkatrészpucolás visszataszító műveletéhez. Az idő- és energiaigényt csökkenteni, a hatékonyságot növelni szeretném, amennyire csak lehet.

A tény, hogy egy év alatt nem sikerült összerakni a tavaly leszódázott karburátorokat, jól szemlélteti, mennyire kevés időm jut a hobbimra, és hogy mennyire piszmogós lettem. Mindenesetre most ugyanennek a Weber karburátorpárnak a réz alkatrészeit vettem kezelésbe, és a szódabikarbónánál gyengébb eredményt nem voltam hajlandó elfogadni. Buzgó újítási vággyal fellapoztam megint a Youtube-ot, és a keresőszavak megfelelő kombinációjával hamar eljutottam az ecethez. Rengeteg sarlatánság terjed a videómegosztón, de egy százforintos kísérletre mindig jó vagyok, így aztán, hogy ne kelljen a spájzból lopnom, beruháztam egy flakon gazdaságos ecetbe.

Nem akarom túlmagyarázni, a lényeg, hogy fél óra alatt megtértem. A beáztatott réz próbadarab felülete percek alatt változott meg, majd egy kis rézkefés behatással újszerűre fényesedett. Minimális kísérletezéssel hamar eljutottam a végleges eljáráshoz, amellyel végre elégedetten dőlhettem hátra a munkanap végén, üveges szemekkel bámulva az aranyszínű csillogást, távolba révedve fülelve a karburátorok torokhangját, mely természetesen még csak a fejemben zeng.

Szerző: RentEasy Iroda / 2016.04.08. / Forrás: totalcar.hu

Béreljen nálunk járművet most!

Gyorsan és egyszerűen!

Hirdetések

Hirdessen Ön is nálunk gyorsan, egyszerűen, hatékonyan!

Olvasta már?

© 2015 - RentEasy.hu - all rights reserved - adószám: 24164133-2-14Készítette: impulseDesign StúdióLap tetejéreOldaltérkép