Járműbérlés egyszerűen

Jövőre már autópályán tesztelik a britek önvezető autóját

Ha minden a tervek szerint halad, 2020-ra széles körben is elterjedhet ez a fajta technológia.

A jelek szerint az Egyesült Királyságban nagyon is komolyan gondolják, hogy a jövő technológiáját az önvezető autók jelentik. A Mashable beszámolója szerint George Osborne, a brit Konzervatív Párt politikusa szerdán jelenti majd be azokat az intézkedéseket, amellyel Nagy-Britannia élen járhatna majd az önvezető autók alkalmazásában. Erre nem kevesebb, mint 21,6 millió dollárt (kb. 6,2 milliárd forintot) fordítanának.A jelek szerint az Egyesült Királyságban nagyon is komolyan gondolják, hogy a jövő technológiáját az önvezető autók jelentik. A Mashable beszámolója szerint George Osborne, a brit Konzervatív Párt politikusa szerdán jelenti majd be azokat az intézkedéseket, amellyel Nagy-Britannia élen járhatna majd az önvezető autók alkalmazásában. Erre nem kevesebb, mint 21,6 millió dollárt (kb. 6,2 milliárd forintot) fordítanának.

Osborne szerint ahhoz, hogy a járművek valóban biztonságosan tudjanak közlekedni, jó néhány tesztre van szükség. Ezek közül az egyik, hogy az önvezető autók felmehessenek az autópályákra is, jelenleg ugyanis ez törvényileg sem lehetséges. Ha 2020-ra szeretnék az utakra engedni a technológiát, az azt jelenti, hogy 2017-ben már az autópályákon kell, hogy teszteljék. A politikus úgy látja, az is nagyon jó hír, hogy a Google már többször is találkozott a kormány képviselőivel, a cég ugyanis ezen a téren fontos piacként tekint a britekre.

Mindeközben a GATEway projekt autóinak már egy útvonalat is kijelöltek, amin a jövőben tesztelni fogják a járműveket. A gépek három hónapon át járják majd Londonban a Greenwich, Észak-Greenwich és a legendás O2 stadion útvonalat. További másik három helyszínként Bristolt, Coventry-t és Milton Keynest jelölték ki – értesült a Mashable.

Az önvezető autók kapcsán azonban érdekes (és igen fontos) kérdés, hogy a jövőben mi alapján dönti madj el, hogy egy helyzetben kinek az életét tartja fontosabbnak? A gyalogosokét, vagy az autóban utazókét?


Szerző: Székely András / 2016.03.15. / Forrás: hvg.hu

Béreljen nálunk járművet most!

Gyorsan és egyszerűen!

Hirdetések

Hirdessen Ön is nálunk gyorsan, egyszerűen, hatékonyan!

Olvasta már?

© 2015 - RentEasy.hu - all rights reserved - adószám: 24164133-2-14Készítette: impulseDesign StúdióLap tetejéreOldaltérkép