Járműbérlés egyszerűen

Tolvaj Sztorik 2.-rész

Magyar bandavezér által irányított bűnszövetkezetet, amely luxuskategóriájú gépkocsikat és motorokat lopott

A spanyol rendőrség felgöngyölített egy magyar bandavezér által irányított bűnszövetkezetet! Luxuskategóriájú gépkocsikat, motorokat loptak és értékesítettek Magyarországon és Spanyolországban, hamis gépjármű-azonosító jelekkel.

A bűnszövetkezet, több mint 170 luxuskategóriájú gépkocsit és motort lopott el, majd értékesített hamis iratokkal, rendszámokkal, alvázszámokkal és más azonosító jelekkel.

A nyomozás során kiderült, hogy a banda tagjai főleg hamis okmányokkal béreltek gépkocsikat és motorokat. Ezek azonosító jeleit meghamisították, majd a járművek többségét Magyarországra szállították, hogy ott árusítsák. Egyes esetekben a gépjárműveknek ,csak a dokumentációját küldték Magyarországra, hogy ott jegyezzék be azokat, majd Spanyolországban “importált” gépkocsiként dobják piacra.

Sajnos rengeteg ilyen esettel találkozunk nap mint nap. Próbálkoznak idehaza is az autótolvajok.

Nyáron történt az egyik partnerünkkel. Nem lennék a tulajdonos helyében...

Tehát, egy szimpatikus (jól öltözött) úriember, - egyáltalán nem bűnöző kinézetű - megtalálta az adott céget az interneten, és bejelentette bérlési igényét. Partnerünk, mit sem sejtve,közölte a bérlési feltételeket.Bizalomgerjesztő, kamu  üzletemberünk, minden pontnak megfelelt. "Kp" is volt nála rendesen, így az  általa bérelni kívánt nagyértékű autó kauciójának kifizetése sem jelentett gondot. Már csak a autót kellett átvenni, és irány a nagyvilág. Annyira rafinált volt emberünk , hogy 1 hónapos bérléssel vitte el az autót, még ezen is spóroljon! Mekkora arc kell ehhez ?!

Most jön a java!A bérlés ideje alatt, az autót átalakította és egy tökidegen embernek eladta...No comment...

Természetesen a partner semmi olyat nem tapasztalt a bérlés folyamán, ami gyanús lenne ,vagy lehetne.Egy teljesen átlagos bérlőnek tűnt.

Az 1hónapos bérleti idő lejárta után, indult a huzavona.A "tolvajbérlő" időt kért, és meghosszabbította a bérlést ,esküt téve arra, hogy számláját a mihamarabb kiegyenlíti. Pórul járt partnerünk várt... csak várt, de semmi életjel. A harmadik napon telefonon próbálta elérni emberünket,  -hopp és kopp- aki azóta már elérhetetlen .Irány a Rendörség!!! Mire bármit is tesznek ,addigra már vagy darabokban az autó, vagy pedig az EU határon kívül esik. Hamar kiderült, hogy a "tolvajbérlő" elcserélte a járművet egy másik autóra, amit aztán gyorsan eladtak valakinek. Az autó sosem lesz meg...

A biztosító nehezen fizet,(halkan jegyzem meg) ha fizet... Meg persze a rengeteg utánajárás, és nem beszélve arról, hogy mennyi kár éri ilyenkor a partnert!Ugye nem is olyan könnyű a járműbérléssel foglalkozó cégek élete!!!???

A jövőben cégünk, egy  olyan ügyfélellenörzési rendszert  tervez elindítani , amivel könnyen kiszúrhatjuk a tolvaj bérlőket , és ezzel segítjük a partnereink védelmét a szinte nmindennapos tolvajokkal szemben.

 

Holnap egy újabb érdekes sztorival érkezünk nektek, ne hagyjátok ki!

Szerző: Székely András / 2016.01.26. / Forrás: renteasy.hu

Béreljen nálunk járművet most!

Gyorsan és egyszerűen!

Hirdetések

Hirdessen Ön is nálunk gyorsan, egyszerűen, hatékonyan!

Olvasta már?

© 2015 - RentEasy.hu - all rights reserved - adószám: 24164133-2-14Készítette: impulseDesign StúdióLap tetejéreOldaltérkép