Járműbérlés egyszerűen

Téli Autós praktikák

Aksi melegítés, jégoldó beszerzés, és a kézifék behúzásának mellőzése.

„A kéziféket, Isten őrizzen ilyenkor behúzni!” – figyelmeztetett egy úr, akit éppen az autójából kiszállva kérdeztünk. Emellett hozzátette – „Egy jó aksival és egy rendben tartott autóval nem érhet minket probléma!” Fölvetődhet a kérdés, vajon mit jelent az, hogy rendben tartott? Ugyebár a téli üzemre való felkészüléskor érdemes az autónkat szervizbe vinni, hogy ott készítsék fel a hidegebb évszak körülményeire. Ilyenkor afagyálló, a téli szélvédőmosó folyadék, a nyári abroncsok cseréje mellett, a szakemberek észrevehetnek például a karosszérián olyan korrózióra utaló jeleket, amelyek a téli útsózásoknak köszönhetően egészen biztosan jelentkeznének.

A garázsban tartott, újabb autóknál a hidegebb időjárás sem okoz problémát, de sokan tartják a szabad ég alatt járműveiket. Nekik egy férfi azt tanácsolta – „Én is esténként beviszem fűtött helyre az akkumulátort, hogy reggel könnyebb legyen az indulás!” Majd hozzátette – „Mások is megtehetnek ennyit.” Egy hölgy ezután elmondta, hogy náluk a férje foglalkozik az autóüzemben tartásával. „Azt viszont a lelkemre kötötte, hogy jégoldó legyen nálam és a kéziféket lehetőleg ne húzzam be.” – tette hozzá a hölgy. A kézifékbehúzásának mellőzését sokan említették, valószínűleg a többségnél még élénken élnek a jogosítvány megszerzéséhez szükséges autós műszaki ismeretek.

Egy idős úr koros Ladájára mutatva elmondta – „Én ilyen hideg időben a hűtő elé kartonpapírt is szoktam rakni, hogy a motor ne legyen túl hideg.”

Jól látható, hogy télen érdemes az autóinkra is odafigyelnünk, hiszen sokszor a saját, és családtagjaink biztonsága is ezen múlhat. Annak ellenére, hogy hétfőn szinte megállás nélkül havazott, több olyan autóssal is találkoztunk, aki még nyári abronccsal lavírozott az utakon.

Béreljen autót hogy ne kerülhessen ilyen helyzetbe.

Ön milyen téli praktikákat ismer? Ossza meg velünk.

Szerző: Székely András / 2016.01.06. / Forrás: szon.hu

Béreljen nálunk járművet most!

Gyorsan és egyszerűen!

Hirdetések

Hirdessen Ön is nálunk gyorsan, egyszerűen, hatékonyan!

Olvasta már?

© 2015 - RentEasy.hu - all rights reserved - adószám: 24164133-2-14Készítette: impulseDesign StúdióLap tetejéreOldaltérkép