Járműbérlés egyszerűen

Az arabok tudják, milyen az igazi terepkupé

Két, eléggé eltérő kategóriát próbált egyesíteni a Zarooq Motors egy új autóban

Az Egyesült Arab Emírségekben található Zarooq Motors egy olyan járművet alkotott, amely a sportautók teljesítményét a terepjárók képességeivel kombinálja. A kétajtós karosszéria egy kétüléses kupéra hasonlít, amelyen óriási kerekek jelzik, hogy nem fog zavarba jönni, ha lehajt az épített útról. A Sand Racert kézzel készítik, szinte teljes egészében helyi, emírségeki beszállítóktól származó alkatrészekből.

Úgy tervezik, hogy a januári premierre készülnek majd el az első prototípusok, ezért még csak számítógépes grafikákon nézhető meg az autó, egyelőre csak kívülről. 2016-ban mindössze 20 példányt építenek, az indulóárát pedig 100 ezer dollár, azaz kb. 29,5 millió forint környékére lövik be. Bár a képekről ezt nem gondolnánk, de a Sand Racer nem egy óriás, a csupán 4,2 méteres hosszához 2,05 méteres szélesség tartozik. Ugyancsak impozáns a mindössze 1000 kilós menetkész tömeg, amely 40:60 arányban oszlik meg a tengelyek között.

Terepjáráshoz jól jön majd a 45 és 53 fokos terepszög, illetve a 31,5 centis hasmagasság. A motort az ülések mögé, középre építik be, ráadásul a 3,5 literes V6-os Nissan erőforrás már az alapkivitelben is 304 lóerőt és 371 Nm-t kínál. Akinek ez kevés, az akár 500 lóerős változatot is kérhet, ami ilyen kis tömeg mellett komoly menetteljesítményeket ígér. Külön izgalmas, hogy egyelőre csak hátsókerék-meghajtású változatot terveznek, de a későbbi tervek között nem csak 4x4-es kivitel, hanem hosszított, négyüléses és teljesen elektromos változat is szerepel.

A könnyű súly ellenére korrekt kényelmi felszereltség jár a Sand Racerhez, így nem hiányzik a légkondicionáló, a pótkerék, multimédiás rendszer, és a komoly hifi sem. A Zarooq egy önálló off-road versenysorozatot is létrehoz, ahol 15 egyforma Sand Racer versenyez majd egymással, természetesen homokos pályán. A cég vásárolt egy 100 hektáros területet Dubai mellett, ahol vezetéstechnikai centrumot és szabadidős létesítményeket hoznak létre. A 2016 októberére elkészülő versenypálya nyomvonala Dubai arab nevének körvonalaira hasonlít majd.

Szerző: / 2015.12.27. / Forrás: digitaltrends

Béreljen nálunk járművet most!

Gyorsan és egyszerűen!

Hirdetések

Hirdessen Ön is nálunk gyorsan, egyszerűen, hatékonyan!

Olvasta már?

© 2015 - RentEasy.hu - all rights reserved - adószám: 24164133-2-14Készítette: impulseDesign StúdióLap tetejéreOldaltérkép