Járműbérlés egyszerűen

Nem tetőboksz ez, hanem mozgó koporsó

Aki védett helyen akarja tudni a felszerelését, tetőbokszot választ.

Ha törésteszt, akkor legtöbben a laborokban falnak rohanó autókra gondolnak, pedig legalább ilyen fontos a különféle, minimális ellenőrzés után boltokban kapható kiegészítők vizsgálata is. A német autóklub (ADAC) szerencsére rendszeresen vizsgál gyereküléseket, gumiabroncsokat, kerékpártartókat és egyéb felszereléseket. Természetesen a merítésből a tetőbokszok sem maradhatnak ki, annál is inkább, mert - a nyaralások mellett - legtöbben a síszezon kezdetére időzítik a vásárlást. Összesen hét márka egy-egy modelljét vizsgálták meg, miként viselkednek különböző veszélyes szituációk szimulációjában.

Az egyik ilyen egy 30 km/h-s ráfutásos baleset volt, de csináltak vészfékezést 100 km/h-ról és egy kikerülési manővert (ismertebb nevén jávorszarvastesztet) is. Meglepő eredmények születtek, mivel volt olyan tetőboksz, amely a ráfutásos balesetnél egyszerűen leszakadt a tartójáról, és elrepült.

Egy ilyen repülő koporsó óriási veszélyforrást jelent, ráadásul ez messze nem a legolcsóbb volt a tesztelt típusok közül. Volt olyan is, ahol a doboz ugyan a helyén maradt, de a benne lévő lécek rögzítése kioldott, és azok kilyukasztották a boksz elejét.

Képzelhetik, milyen tragédiát okozhat, ha például a zebra előtt hirtelen fékezve lövedékként repül előre egy síléc vagy bot. Az ötös skálán közepes minősítés nem született, a kettes osztályzatnak megfelelő, kielégítő besorolást egyetlen boksz, az UltraPlast MD15 350L kapott. Elégtelenre vizsgázott a Mont Blanc Space 450E, holott egyéb tulajdonságai (kialakítás, kezelhetőség stb.) jónak bizonyultak. Ám ennél a típusnál fordult elő, hogy városi vészfékezésnél leszakadt a konzolról, és elrepült.

Szerző: / 2015.12.23. / Forrás: autobild

Béreljen nálunk járművet most!

Gyorsan és egyszerűen!

Hirdetések

Hirdessen Ön is nálunk gyorsan, egyszerűen, hatékonyan!

Olvasta már?

© 2015 - RentEasy.hu - all rights reserved - adószám: 24164133-2-14Készítette: impulseDesign StúdióLap tetejéreOldaltérkép