Járműbérlés egyszerűen

Autót készítenek 3D nyomtatóval

Micsoda megoldás

A Los Angeles-i SEMA Tuning Show-n leplezték le az amerikai Local Motors új autóját. Leginkább strandjáróra vagy divatosabb nevén buggy-ra hasonlít az LM3D Swim járgány. Ám a formájánál sokkal fontosabb és érdekesebb az, hogy a külső és belső elemei 3D nyomtatással készültek. A Local Motors pár hónapja egy formatervezési versenyt hirdetett meg, melyet a közösségükbe tartozó Kevin Lo terve nyert. Ezek után a Siemens szoftverével pár hónap alatt valódi autót alkottak az addig kizárólag számítógépen létező tervek alapján.

Most intenzív tesztelés következik az első prototípusokkal, aminek célja a teljes homologizáció, beleértve a hatályos törvényeknek megfelelő biztonsági minősítések megszerzését, és a törésteszteket is. Sőt, a lelkesedés olyan nagy, hogy 2016-ban több új, hasonlóan készülő modellt is szeretnének bemutatni. Az LM3D-re 2016 tavaszától vesznek fel előrendeléseket, a várható ára 53 ezer dollár (kb. 15,5 millió forint) körül alakul. A sorozatgyártás a cég Knoxville-ben lévő gyártóüzemében indul 2017 elejétől.

Galéria

Szerző: / 2015.11.28. / Forrás: Autoblog

Béreljen nálunk járművet most!

Gyorsan és egyszerűen!

Hirdetések

Hirdessen Ön is nálunk gyorsan, egyszerűen, hatékonyan!

Olvasta már?

© 2015 - RentEasy.hu - all rights reserved - adószám: 24164133-2-14Készítette: impulseDesign StúdióLap tetejéreOldaltérkép