Járműbérlés egyszerűen

Az utolsó Viper a leggyorsabb

Gyönyörű és gyors

Meglepő bejelentést tett a Fiat Chrysler csoport a hamarosan utód nélkül megszűnő Dodge Viperrel kapcsolatban. Tim Kuniskis, a vállalat személyautó márkákért felelős vezetője büszkén árulta el, hogy az SCCA (Amerikai Sportautók Klubja) hitelesítése alapján a Viper ACR tartja 13 amerikai versenypályán a körrekordot a közúti engedéllyel rendelkező autók között.Külön kiemelték, hogy kettő kivételével a köridőket nem profi versenyző, hanem Chris Winkle, a gyártó autódinamikai mérnöke érte el. Laguna Secán azonban a neves Motor Trend magazin állandó teszpilótája, az ex-versenyző Randy Probst volt a sofőr, aki a Viperrel több mint egy másodperccel megdöntötte a korábbi a körrekordot, amit a 887 lóerős, hipermodern hibrid hajtásláncú Porsche 918 Spyderrel tartott. A szintén hibrid, 903 lóerős McLaren P1-essel futott idejét pedig több mint 2 másodperccel verte meg.

A felesleges extráktól megszabadított Viper ACR-t egy 8,4 literes, 645 lóerős V10-es szívómotor hajtja, a különleges aerodinamikai csomagja pedig akár 770 kilónyi leszorítóerőt is képes termelni.

Galéria

Szerző: / 2015.11.27. / Forrás: caranddriver.com

Béreljen nálunk járművet most!

Gyorsan és egyszerűen!

Hirdetések

Hirdessen Ön is nálunk gyorsan, egyszerűen, hatékonyan!

Olvasta már?

© 2015 - RentEasy.hu - all rights reserved - adószám: 24164133-2-14Készítette: impulseDesign StúdióLap tetejéreOldaltérkép