Járműbérlés egyszerűen

Feltámad a Mazda egykori típusa

Gyönyörű lesz!

Eddig csak egy sejtelmes előzetest láthattunk a Mazda újdonságából, a ma megnyílt Tokiói Autószalonon viszont végre leleplezték az RX-Vision Concept névre keresztelt kupét. A külsőt illetően nem okoztak csalódást, rendkívül impozáns látványt nyújt a hátsókerék-meghajtású sportautó. lasszikus arányokat keresték a formatervezők, ezért rövid túlnyúlásokat, nagyon hosszú motorháztetőt és hátsó tengelyig eltolt utasteret álmodtak a kocsinak. A jelenlegi Mazdák hűtőrácsára emlékeztető maszkot kétoldalról csíkszerű fényszórók veszik körbe, amihez egy szemöldököt is formáztak LED-ből. Természetesen az RX-Visiont is a KODO formanyelv szerint készítették el, az itt látható megoldások valószínűleg a 2017-re tervezett szériaautón is felbukkannak majd. Belül is minimalista elveket követtek, a kétüléses utastérben háromküllős sportkormány, szénszálas díszítőelemek és fémpedálok fokozzák a sportos hatást. A legnagyobb dobás a motorháztető alatt van, a Skyactiv-R név egy újgenerációs bolygódugattyús erőforrást takar.

A Mazda az RX-8 gyártásának 2012-es leállítása után sem hagyta abba a Wankel-motorok fejlesztését, az új erőforrás állítólag kijavítja elődje hibáit: a túlzott olaj- és benzinfogyasztást, a megbízhatatlanságot, és a nyomatékszegénységet. Azért is valószínű. hogy az új RX szériaautó két év múlva, a 2017-es Tokiói Autószalonon mutatkozik majd be, mert a Mazda pont 50 évvel korábban, 1967-ben kezdte el az első Wankel-motoros autójának, a Cosmónak a gyártását.

Galéria

Szerző: / 2015.11.11. / Forrás: Gas2

Béreljen nálunk járművet most!

Gyorsan és egyszerűen!
© 2015 - RentEasy.hu - all rights reserved - adószám: 24164133-2-14Készítette: impulseDesign StúdióLap tetejéreOldaltérkép