Járműbérlés egyszerűen

Új taxikat kap London

Megújul a város

Az új típus formailag messzemenően követi a hagyományokat, azonban ezen kívül semmi köze a régebbi modellekhez, az alapoktól tervezték újra az egész autót. Nem is akármilyen módon, mivel 2018-tól már csak zéró emissziós taxit szeretnének látni a brit fővárosban, így a TX5 is egy plug-in hibrid jármű lesz.

Összesen 250 millió fontos beruházásról van szó, ebből 50 milliót szánnak egy teljesen új gyár felépítésére, ahol évi 36 ezer autót készíthetnének, akár hét különböző, elektromos hajtású modellt is. elenleg évi 3500 londoni taxira van kereslet, így esélyes, hogy más, utcai autókat is gyárthatnának itt.

Figyelembe vették a taxik egyéb követelményeit, így mozgássérültek is könnyen használhatják majd, figyeltek a csomagtér kapacitására és a kis fordulókörre, valamint összesen hat utast is szállíthat majd az egymással szemben elhelyezett üléseken.

A Geely tervezési vezetője, Peter Horbury elmondta, hogy a TX5 kicsit hosszabb és magasabb a korábbi típusoknál, viszont a szélességét nem növelték, mert a taxisofőrök számára ez fontos szempont. Az autó formatervét a Geely Barcelonában lévő formatervező stúdiója készítette el, persze nem volt egyszerű dolguk, mivel az évtizedes alapformából nehéz radikálisan újat alkotni.

Galéria

Szerző: / 2015.11.04. / Forrás: Autoblog

Béreljen nálunk járművet most!

Gyorsan és egyszerűen!

Hirdetések

Hirdessen Ön is nálunk gyorsan, egyszerűen, hatékonyan!

Olvasta már?

© 2015 - RentEasy.hu - all rights reserved - adószám: 24164133-2-43Handmade by: AppublicLap tetejéreOldaltérkép