Járműbérlés egyszerűen

Törökországba költözik a Saab

Nemzeti autóvá válhat a márka

Fikri Isik, Törökország tudományos, ipari és műszaki minisztere jelentette be, hogy megvásárolták a Saab 9-3 utolsó generációjának gyártási jogát a kormány által indított nemzeti autó projekt számára. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy Saab néven kerülhet majd forgalomba az autó, mivel névhasználati jogról nincs szó, török logóval és márkanévvel fogják majd forgalmazni a típust. Törökország a következő 5 évben 274 milliárd forintot költ majd az autó továbbfejlesztésére és az új autógyár felépítésére.

A török elképzelés szerint legalább 85 százalékban helyben készítik majd az alkatrészeket a 9-3-ashoz. Egyelőre még nincs pontos dátum a gyártás beindításáról, és az sem nyilvános, hogy Törökországon belül hol lesz a gyár.

A Saab 9-3 utolsó ráncfelvarrása 2008-ban volt, az ez előtti változatot adta el az akkori tulajdonos General Motors a kínai NEVS-nek, akik 2013 végén pár hónapra újraindították a termelést Svédországban. A NEVS most már Kínában tervezi gyártani a 9-3 továbbfejlesztett változatát, méghozzá elektromos változatban is, pedig olyan eredetileg nem is létezett a típusból.

Galéria

Szerző: / 2015.11.02. / Forrás: autocar.co.uk

Béreljen nálunk járművet most!

Gyorsan és egyszerűen!

Hirdetések

Hirdessen Ön is nálunk gyorsan, egyszerűen, hatékonyan!

Olvasta már?

© 2015 - RentEasy.hu - all rights reserved - adószám: 24164133-2-14Készítette: impulseDesign StúdióLap tetejéreOldaltérkép