Járműbérlés egyszerűen

Sportos óriásterepjáró a Mercedestől

Mercedes GLE Coupé

Első terepkupéját a Mercedes már az új rendszer szerint nevezte el, amelyben a G a terepjárókat jelenti, a L csak a könnyebb kiejthetőséget szolgálja, az utolsó betű pedig azt mutatja meg, hogy a kínálatban hol helyezkedik el az adott típus. Hogy még kuszábbak legyenek a szálak, az AMG jelölés ezúttal nem a csúcsváltozatot jelenti, csak a köztes szintet a normál modellek és a keményvonalas, valódi sportváltozatok között. Ez több mint egy szimpla optikai csomag, viszont ebben a V6-os motor 200 lóerővel gyengébb, mint a közel 40 millióba kerülő GLE 63 AMG Coupé 5,5 literes V8-asa.

A GLE Coupé orra jól illeszkedik a Mercedes aktuális formanyelvébe, oldalnézetből az X6-osra emlékeztet, hátulról pedig a Mercedes normál kupéira, csak fél emelettel magasabbban. Ebben a kategóriában nem a harmónia, hanem a tekintély a lényeg, amit simán hoz a Mercedes, különösen az AMG optikai csomaggal, ami fekete tükröket, sportosabb lökhárítókat, 21 colos kerekeket (elöl 275, hátul 315 mm-es széles óriásgumikkal) és hátsó szpojlert jelent.

Bár a hátulján 450-es jelzés figyel, ez a mai divatnak megfelelően már nem 4,5 literes lökettérfogatot jelöl, csak azt, hogy ha nem lenne rajta turbó, akkor körülbelül ekkora szívómotorból lehetne ekkora teljesítményt előcsalogatni. A Mercedes háromliteres V6-osát nem is egy, hanem két turbó lélegezteti, így aztán 367 lóerőt és 520 Nm-t sikerült kipréselni belőle, utóbbi már 1400-as fordulattól rendelkezésre áll.

Nem csak a motor korszerű, a GLE Coupéba a Mercedes mindent belepakolt, ami ma fejlett technikának számít. Széria az adaptív LED-es világítás, az emelhető-süllyeszthető légrugózás, az ötállású üzemmódkapcsoló, az adaptív lengéscsillapítás, a kilencfokozatú automatikus váltó, az automatikus összkerékhajtás és a változó áttételű kormányzás is.

Galéria

Szerző: / 2015.10.29. / Forrás: caranddriver.com

Béreljen nálunk járművet most!

Gyorsan és egyszerűen!

Hirdetések

Hirdessen Ön is nálunk gyorsan, egyszerűen, hatékonyan!

Olvasta már?

© 2015 - RentEasy.hu - all rights reserved - adószám: 24164133-2-14Készítette: impulseDesign StúdióLap tetejéreOldaltérkép