Járműbérlés egyszerűen

Nagyon keveset fogyaszt az új Prius

Ez hihetetlen!

Az átlagos 21-33 százaléktól eltérően a világ legjobb, 40 százalékos termikus hatásfokával rendelkezik az új Prius 1,8 literes, Atkinson-ciklusú benzinmotorja. Mindez a csökkentett belső súrlódásnak, az új szívósornak és dugattyúknak, valamint a kettős hűtési rendszernek is köszönhető, amely automatikusan csökkenti a hűtőfolyadék áramlását, hogy a négyhengeres blokk gyorsabban be tudjon melegedni.

A 98 lóerős benzinmotornak egy 72 lóerős villanymotor segít a hajtásban, előbbi csak 3,2 litert fogyaszt 100 kilométeren, ami 18 százalékkal jobb a szintén szupertakarékos régi Prius értékénél. A dízelmotorokénál is alacsonyabb fogyasztás a hatékonyabb benzinmotoron kívül többek között az átalakított erőátviteli rendszernek, a kedvezőbb légellenállásnak, illetve az új nikkel-metál (NiMH) akkumulátorcsomagnak is köszönhető.

Ahogy az eddigi Priusok, az új generációs autó is városban fog kevesebbet fogyasztani, mint országúton, mert ott több energiát képes visszatermelni a fékezésekkel.

A negyedik generációs Prius első példányait decemberben vehetik át a szerencsés japán vevők, hozzánk jövőre érkezik a taxisok kedvence.

Galéria

Szerző: / 2015.10.26. / Forrás: caranddriver.com

Béreljen nálunk járművet most!

Gyorsan és egyszerűen!
© 2015 - RentEasy.hu - all rights reserved - adószám: 24164133-2-14Készítette: impulseDesign StúdióLap tetejéreOldaltérkép