Járműbérlés egyszerűen

Új sportkupé a láthatáron

Toyota S-FR

Még négy méter sincs a hossza annak a kis sportautónak, amely a Toyota egyik újdonsága lesz Tokióban. Az S-FR arányaival a klasszikus kupé hagyományokat követi. Hosszú orr, rövid far, majdnem a hátsó tengelyig tolt utastér és nagy tengelytáv. Ezt még tetézik az orrmotor és hátsókerék-hajtás kombinációjával, és máris kész az élményautó.

Noha hátsó ülések is vannak benne, de elsősorban a sofőrnek kínálhat élményt az újdonság. A külsőnél az orr egyszerre vidám, bohókás, de megfelelő szögből nézve a fényszórók elég mérges látványt nyújtanak.

Az óriási, harcsaszájra emlékeztető hűtőrács is könnyen vonzza a szemet, míg a farrész a GT86-os modellből merít ihletet. Ugyanakkor az 1965-ben gyártott Sports 800 és a belpiacra készült 86 Style Cb is inspirálta a tervezőket. Hasonlóan a Mazda MX-5-höz, a Toyota sem vitte túlzásba a belteret, inkább az egyszerű és funkcionális megoldásokat alkalmazták.

Teljesen digitális a műszerfal, néhány gomb a klímának, egy USB port, start/stop és a szivargyújtó, más szinte nincs is. Sajnos a japán gyártó egyelőre nem árulta el, mi van a motorháztető alatt, de iparági pletykák szerint egy 130 lóerős, 1,5 literes motor dolgozik benne, ami egy hatfokozatú kéziváltón hajtja a hátsó kereket.

Mivel csupán 980 kilogrammot nyom az S-FR, így tényleg élvezetes menettulajdonságokra számíthatunk. Akinek máris megtetszett, annak még kicsit várnia kell, ebben a formában koncepcióautóból elvileg 2018-ban lehet sorozatgyártású modell. Akkor viszont kínos pillanatokat szerezhet a Mazda MX-5-nek, főleg, ha roadster változata is elkészül.

Galéria

Szerző: / 2015.10.22. / Forrás: Autoblog

Béreljen nálunk járművet most!

Gyorsan és egyszerűen!

Hirdetések

Hirdessen Ön is nálunk gyorsan, egyszerűen, hatékonyan!

Olvasta már?

© 2015 - RentEasy.hu - all rights reserved - adószám: 24164133-2-14Készítette: impulseDesign StúdióLap tetejéreOldaltérkép