Járműbérlés egyszerűen

Székely faautóra figyel a világ

Gyönyörű megoldást láthat a képeken!

Szabó Péter, az autó megálmodója és elkészítője fiatal korában 12 évig dolgozott asztalosként, majd zenei tanulmányai elvégzése után a Kolozsvári Magyar Opera énekese volt. Hobbiként kezdett ismét formatervezéssel és a fa megmunkálásával foglalkozni.

Az operaénekes-asztalos évekkel ezelőtt megalkotta az elképzelt autó kis méretű makettjét. Ekkor csatlakozott az alkotófolyamathoz Ferenczi Csaba Zsolt tervezőmérnök, aki a modell alapján háromdimenziós tervet készített. Három évvel ezelőtt kezdődött a gépkocsi építése. Egy 1982-es Ford Taunus futóművét, motorját és kapcsolószekrényét építették be a faautóba. Az egyedi fejlesztésű mechanikai részekkel Mátyus Csaba segítette a csapatot. A fékrendszert, a biztonsági rendszereket - amelyek elkészítése túl bonyolultnak tűnt - megvásárolták.

Szabó vendégházában egy alkalommal egy német üzletember szállt meg, akinek épp szüksége volt egy autóra, hogy a kiállítás keretében azon mutathassa be autószoftver termékét. A készülő faautóban rögtön meglátta a lehetőséget. Szabóék éjt nappallá téve dolgoztak a vásár előtti három hónapban, hogy kiállítható állapotba hozzák a Júlia Roadsternek keresztelt járművet.

Galéria

Szerző: / 2015.10.12. / Forrás: Transindex

Béreljen nálunk járművet most!

Gyorsan és egyszerűen!

Hirdetések

Hirdessen Ön is nálunk gyorsan, egyszerűen, hatékonyan!

Olvasta már?

© 2015 - RentEasy.hu - all rights reserved - adószám: 24164133-2-43Handmade by: AppublicLap tetejéreOldaltérkép