Járműbérlés egyszerűen

Milliárdokért vesz elektromos autókat az állam

Két és fél milliárd forintért vesz elektromos autókat a magyar állam - írta a Népszava.

Öt különböző autótípust igényeltek - közölte a Népszava a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) honlapján közzétett adatokat ismertetve.

Nyolcszáz millió forint keretösszegig 2,65 méter tengelytáv alatti, félmilliárd forintig efelett a közép 5. kategóriába tartozó gépjárműveket vártak, szintén félmilliárdot ígértek a közép 6. kategóriásokra, 200 milliót 2. kategóriás egyterűekre és félmilliárdot 3. kategóriás kishaszongépjárművekre.

Az első pályázatot a Porsche Hungária nyerte meg, darabonként nettó 9,5 millióval. A teljes keretbe ebből 84 elektromos autó fér be. Szakértők szerint az autókereskedő Volkswagen e-Golfot ajánl.

A második típust a Pappas Auto szállíthatja, darabonként 10,7 millióért. A piac szerint a Pappas egy Mercedes-Benz B-osztályos járművet kínál.

A fennmaradó három kiírást a Gablini hozta el. Gablini Gábor cégtulajdonos felhívta a lap figyelmét arra, hogy a kiírás csak egy keret, amely az adott típusú e-gépkocsikra két év alatt legfeljebb elkölthető állami összeget rögzíti

Mi nagyon örülünk, hogy a Magyar állam példát mutat ezzel is ösztönözve a Magyar lakosságot a klímaváltozás okozta szélsőséges időjárások megelőzésére.

Bérelj te is a Renteasy.hu oldalról elektromos autót és óvd a környezeted.

Szerző: RentEasy Iroda / 2017.07.20. / Forrás: hvg.hu

Béreljen nálunk járművet most!

Gyorsan és egyszerűen!

Hirdetések

Hirdessen Ön is nálunk gyorsan, egyszerűen, hatékonyan!

Olvasta már?

© 2015 - RentEasy.hu - all rights reserved - adószám: 24164133-2-14Készítette: impulseDesign StúdióLap tetejéreOldaltérkép