Járműbérlés egyszerűen

A legnagyobb, a leggyorsabb és legdrágább

BMW M760LI XDRIVE – 2017

Nehéz ma már lenyűgözőt kitalálni. Olcsók a tömeggyártott kütyük. Léteznek okos dolgok, mint a táblafelismerés, vagy az épp BMW-kben dolgozó vadveszély-figyelő, ami megment a bokrok mögül éjszaka kiugró szarvasoktól, de ez már évek óta működik, akár egy X5-ösben is. Valamivel viszont le kell nyűgözni a vásárlókat, hiszen egy német luxusgyártó zászlóshajója nem lehet akciós decathlonos gumicsónak.

Vagy volt, csak már régen. Itt van például a típusjelzés: 760: tehát 6 literes a motor? A BMW-knél újabban úgy megy a számozás, hogy inkább a teljesítményre utalnak, nem a szomorú trendre, hogy egyre kisebbek a motorok. A BMW 740i 3 literes. Az M760i viszont nemhogy megvan a 6, de egyenesen 6,6, tehát a kerekítés szabályai szerint inkább 770i-nek kéne hívni. De oké, a teljesítmény is miatt is korrekt a 6, elvégre 610 ló. A BMW V12-es motorja korábban 6 literes volt, a 10 %-os hengerűrtartalom-növelést azért csinálták, hogy alacsony fordulaton még nyomatékosabb legyen. Meg nyilván mert a legerősebb Mercedes, a szintén 12 hengeres S65 AMG 6 literes. Így most ez a leg-, márpedig a prémium csúcsbálnákból képzett melléknév kizárólag felsőfokú lehet.

Itt, mármint egy bármilyen V12-es BMW-ben nem is a puszta számadat bír sport- vagy inkább élvezeti értékkel, hanem hogy mindezt a nyomatékot hogyan sikerül kulturáltan, mégis gyorsan felépíteni, hogy ne egy tornádó által felkapott sufniban érezzük magunkat, hanem repülő szőnyegen, amiről az se derül ki, mi hajtja. De azért kell a PR, nem vitás, és a BMW nyomja is a kiváló alapanyagot: például ez az első M-es jelzésű 7-es, egyben minden idők leggyorsabb sorozatgyártású BMW-je. 0-100-ban nem csak a jelenlegi M4-est nyomja le, de a kifutó M5-ös Competition változatát is.

Mérel oldalunkon keresztűl a BMW teljes kínálatából.

Galéria

Szerző: RentEasy Iroda / 2017.06.20. / Forrás: totalcar.hu

Béreljen nálunk járművet most!

Gyorsan és egyszerűen!

Hirdetések

Hirdessen Ön is nálunk gyorsan, egyszerűen, hatékonyan!

Olvasta már?

© 2015 - RentEasy.hu - all rights reserved - adószám: 24164133-2-14Készítette: impulseDesign StúdióLap tetejéreOldaltérkép