Járműbérlés egyszerűen

Itt a lista, milyen alkatrészekkel verhetik át az autószervizben

Ha valaki szerencsétlenül jól belehúz, akár a teljes időszaki szervizének – olaj, fékalkatrészek, szűrők, gyertyák – alkatrészigényét hamisított cuccokkal fedezhetik.

vezess.hu megpróbált utánajárni ezen utóbbi számoknak, hogy konkrétan, mely alkatrészcsoportokat hamisítottak leginkább. Itt látható a hamisítványok toplistájának élmezőnye, mellettük az olvasható, hogy a teljes évi hazai forgalom hány százalékát teszik ki a becslések szerint az illegális termékek.

levegő- és olajszűrők, 15-20 százalék

kenőanyagok, 15-16 százalék

fékalkatrészek (főként féktárcsák és tárcsafékbetétek), 7-10 százalék

gyújtásalkatrészek (főként gyertyák), 5-7 százalék

csapágyak, 4-5 százalék

üzemanyag-ellátórendszer elemek (főként dízel befecskendezők), 4-5 százalék

Ezek az értékek kizárólag a ténylegesen hamis termékek arányát mutatják, amiben nincsenek benne az ellenőrizetlen forrásból származó, vagyis ismeretlen minőségű termékek – teszi hozzá a Vezess.

Lényeges megállapítás a HENT részéről, hogy egymástól megkülönböztetni a hamis és az eredeti alkatrészt nem is feltétlenül az autós feladata. Az ő dolga, hogy kizárólag biztonságos, létező adószámmal rendelkező piaci szereplőtől számlával vásároljon, ahol biztosítva vannak a fogyasztói jogai, és esetleges reklamációval is tud élni utólag. A magánszemélyek netes hirdetései nem ilyenek. További részletek, honnan és mennyiért jönnek az olcsó alkatrészek a Vezess cikkében.

 

Szerző: RentEasy Iroda / 2017.01.13. / Forrás: hvg.hu

Béreljen nálunk járművet most!

Gyorsan és egyszerűen!
© 2015 - RentEasy.hu - all rights reserved - adószám: 24164133-2-14Készítette: impulseDesign StúdióLap tetejéreOldaltérkép