Járműbérlés egyszerűen

Magyar fejlesztésű Rába tűzoltóautókat kapott a katasztrófavédelem

10 Rába tűzoltóautót kapott a katasztrófavédelem, összesen 2,5 milliárd forint értékben.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára adott át csütörtökön Budapesten Rába márkajelzésű, magyar gyártmányú tűzoltóautókat a katasztrófavédelemnek.

Kontrát Károly elmondta, a kormány azt tervezi, hogy a következő három évben 108 modern, a magyar mérnöki és technikusi munka minőségét dicsérő, világszínvonalú fecskendős tűzoltójárművet adnak át az ország tűzoltóságainak. Hozzátette: a program keretében a 108 fecskendős kocsi mellett további 15 emelőkosaras jármű beszerzésére is készül a katasztrófavédelem. A politikus ünnepnapnak nevezte az átadást, mert – mint fogalmazott – a biztonság a legfontosabb közösségi értékek közé tartozik manapság.

Az ünnepségen tíz Rába márkajelzésű fecskendős kocsit és öt Iveco emelőkosaras tűzoltójárművet vehetett át 11 megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. Előbbiek a programban elkészült első hazai gyártású járművek. A járművek összértéke csaknem 2,5 milliárd forint.

A Heros Aquadux-X 4000 típusú, Renault motorral működő gépjárműfecskendők alvázát a Rába, felépítményét a Belügyminisztérium tulajdonában lévé BM Heros Zrt. készítette. Az emelőkosaras járművek közül négy 32 méteres magasságból képes menteni, egynek pedig 42 méterre emelhető a kosara.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az a szándékuk, hogy néhány éven belül homogén járműparkkal rendelkezzék a szervezet. Ez azért szükséges, mert jelenleg csaknem negyven különböző gyártmányú és típusú járművük van. Minden egyes típusra külön vizsgát kell tennie a kezelőszemélyzetnek, ami jelentősen egyszerűbbé válik, ha azonos típusúak lesznek a járművek. Az egységesítés mellett a járművek 13 éves átlagéletkorát is csökkentik a fejlesztések.

A tűzoltójárművek kialakításánál a tervezők az ország úthálózatát, domborzati és időjárási viszonyait, valamint a tűzoltók igényeit vették figyelembe. A szállított vízmennyiség 4000 liter – közölte a katasztrófavédelem.

Galéria

Szerző: RentEasy Iroda / 2016.04.14. / Forrás: hvg.hu

Béreljen nálunk járművet most!

Gyorsan és egyszerűen!

Hirdetések

Hirdessen Ön is nálunk gyorsan, egyszerűen, hatékonyan!

Olvasta már?

© 2015 - RentEasy.hu - all rights reserved - adószám: 24164133-2-14Készítette: impulseDesign StúdióLap tetejéreOldaltérkép